Het bestaat: vegan webshop

Sinds ik in de wereld van yoga ben ingedoken, vind ik het steeds belangrijker om geweldloosheid zoveel mogelijk terug te keren in het dagelijks leven. Zo min mogelijk ruzie maken, zo min mogelijk gevechten hebben met mezelf en vredelievender zijn voor mijn omgeving. Bij dat laatste vind ik het belangrijk dat ook dieren hun rechten hebben. Ik ben altijd al een vleeseter geweest, maar langzamerhand ben ik vegetarisch geworden. Waar ik eerst nog flexitarier was, ben ik nu volledig vegetarisch. Een tijdje geleden heb ik een mooie vegan webshop gevonden, hier doe ik ontzettend veel inspiratie op. Ik moet wel zeggen dat ik verrast was dat er zo’n webshop bestond. Ik was vooral verrast, omdat ik weet dat lang niet iedereen veganistisch eet. Toch vind ik het ontzettend goed. Ik ben overigens ook blij met de aanwezigheid van Your Foodprint, omdat zij mij inspireren om iets te doen waar ik volledig achter kan staan. Een vegan webshop is gespecialiseerd in veganistische producten, iets wat ik heel handig vind. Het is fijn om direct het juiste overzicht te hebben wanneer je een stap zet in een nieuwe wereld. In mijn geval is dat dus de vegetarische en de veganistische wereld.

Een vegan webshop biedt mogelijkheden

Ik vind het erg fijn om te zien dat er steeds meer mogelijkheden zijn om vegetarisch ofwel veganistisch te eten. Gezien het terugkerende thema geweldloosheid past dit er heel goed bij. Hoewel een vegan webshop nog niet door duizenden vleeseters wordt bezocht, is dit een goed begin. Ik vind het oprecht belangrijk dat ik iets doe waar ik me er goed bij voel. Dankzij yoga heb ik ontdekt dat ik eigenlijk veel liever kan zijn voor mezelf. Liever voor mezelf, maar tegelijkertijd kijk ik ook naar mijn omgeving. Ik hou van dieren bijvoorbeeld, in de periode dat ik gewoon vlees at, hield ik eigenlijk geen rekening met het feit dat dieren ook gevoelens hebben. Natuurlijk weet ik dat ik nooit dieren zal eten zoals honden of katten. Daarvoor staan zij te dicht bij mij. Maar betekent dit dan dat koeien en varkens geen rechten hebben? Mijn mening is omgedraaid. Ook deze dieren hebben rechten. Hoewel vlees nog altijd wel lekker is, vind ik mijn dierenhart belangrijker. Een vegan webshop draagt veel aan bij de huidige maatschappij. Ik zie dat er steeds meer mensen de stap wagen om minder vlees te eten. Een goede zet, maar er kan wat meer gebeuren. Het grote voordeel van zo’n vegan webshop is vooral dat je online producten kunt bestellen, zonder dat je moeite moet doen om in een stenen winkel een product te vinden dat veganistisch eten bevat. Het is op dit moment vooral lastig om veganistisch te eten, omdat de wereld nog is ingesteld op vlees, kip en vis.

Een veganistische lunchroom

De vegan webshop van Your Foodprint bevat verschillende categorieën. Je kunt namelijk op yourfoodprint.nl terecht voor:

  • Producten;
  • Lunchroom;
  • Recepten inspiratie;
  • Blogs;
  • Aanbiedingen;
  • Overzicht van merken.

Het is ontzettend leuk om te kunnen vertellen dat deze vegan webshop ook een lunchroom heeft. Dit is trouwens gevestigd in Gouda. Ik ben er helaas nog niet geweest, omdat ik niet in de buurt woon. Maar mocht ik een keer in de stad zijn, dan weet ik waar ik naartoe kan. Eerst neem ik rustig een nieuwe stap: waar ik nu vegetarisch ben, is veganistisch worden mijn volgende doel. Op naar een milieuvriendelijk, diervriendelijk en mensvriendelijk leven. Bedankt Marleen, voor je prachtige inspiratie. Doordat ik jouw webshop heb ontdekt, kan ik nu langzaam maar zeker de volgende stap zetten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn