Excel training voor mijn team

Ik werk als manager van een projectafdeling bij een groot online bedrijf. Drie jaar geleden ben ik in dit team begonnen en het laatste jaar werk ik als manager van de afdeling. Het werk wat het team doet is erg divers, maar eigenlijk pakken we alle project op die gedaan moeten worden. In ons bedrijf veranderen altijd veel dingen tegelijk, maar de programmeurs kunnen niet altijd even snel de programma’s en software aanpassen. Hierdoor moeten veel dingen handmatig, of met Excel worden verwerkt, omdat het nog niet automatisch kan. Het team moet veel verstand hebben van alle programma’s die we gebruiken, maar ook goed kunnen werken met Excel. In het bedrijf hebben we een simpele Excel training, maar van onze teamleden wordt meer verwacht. Daarom proberen we mensen aan te nemen, die veel ervaring hebben met Excel. Het is echter moeilijker om mensen te vinden die veel ervaring hebben met de andere programma’s. Daarom selecteren we vooral op kandidaten die vaak werken met de andere programma’s. Met een Excel training kunnen we ze vaak op het vereiste niveau krijgen voor dit programma. Elke paar maanden inventariseer ik hoe het met de teamleden gaat en welk gedeelte ze moeten verbeteren. Een aantal nieuwe teamleden wilden graag een Excel training volgen, om zich te verbeteren. Ik zag dit ook bij deze teamleden en ging op zoek naar een oplossing. Ik vroeg aan andere medewerkers, of zij ook een Excel training wilden volgen, zodat iedereen tegelijk les kon krijgen. In totaal hadden we een groep van zes medewerkers die graag les wilde hebben.   

Excel training via HR-ICT

Helaas hadden we niet de mogelijkheid om intern een andere Excel training te volgen, waardoor ik online naar mogelijkheden zocht. Ik wilde graag een bedrijf dat bij ons langs kon komen, om de training te geven. Ik vond verschillende bedrijven die dit konden doen en vroeg welke stof ze zouden behandelen en wat de kosten waren. HR-ICT bood een training aan die goed aansloot op onze behoeften. Ik vond dit bedrijf via hun website vandijkcomputeropleidingen. In overleg konden we een paar kleine aanpassingen maken, omdat ik zag dat daar behoefte naar was. De prijs van de cursus was ook erg goed, het paste binnen het budget dat we in het team hebben voor cursussen en opleidingen. Het totaalplaatje van HR-ICT leek ons goed, waardoor we besloten om de Excel training bij HR-ICT af te nemen.

Een zeer leerzame dag

Voor de cursus hadden we een hele dag gereserveerd. Van te voren had het bedrijf aangegeven dat we een vergaderzaal moesten reserveren en een beamer beschikbaar moesten hebben. Zonder extra kosten konden er tien mensen de cursus volgen, waardoor er nog een aantal plaatsen beschikbaar waren. Op het laatste moment gaven twee teamleden aan, dat ze de Excel training alsnog wilden volgen. De Excel training was erg leerzaam voor de medewerkers. Ik kon helaas er niet de hele dag bij zijn, maar ik kwam regelmatig kijken hoe het ging. De leraar behandelde al de stof die we van te voren hadden afgesproken. De teamleden gaven aan dat de dag erg leerzaam was en gebruiken vaak wat ze tijdens die dag geleerd hebben. De Excel training van HR-ICT was erg leerzaam voor onze medewerkers

  • In een dag hebben ze veel geleerd en hun kennis vergroot
  • Ik merk dat veel teamleden de nieuwe kennis regelmatig toepassen
  • De training kon bij ons op het kantoor worden gevolgd
  • We konden aanpassingen maken aan het lesmateriaal, zodat het beter aansloot op onze behoeften
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn