Heb ik een MRI scan nodig?

Ik ben iemand die graag sport, niet dat ik heel goed ben, maar ik doe het wel graag. Ik speel voetbal in een vriendenteam en ren veel. Het laatste jaar ben ik ook zo nu en dan wedstrijden aan het lopen. Ik vind het mooi om te zien dat ik steeds sneller en gemakkelijker loop. Voetbal en rennen combineren heeft voor- en nadelen. Ik zie dat mijn conditie beter wordt door de combinatie. Ik merk alleen soms, dat ik na voetbal last heb van kleine blessures. Daardoor moet ik soms langer wachten tot ik weer kan trainen voor rennen. Ik ken mensen die vaak grote blessures hebben gehad en soms helemaal moesten stoppen met een sport. Ik denk dat ik altijd erg gelukkig ben geweest met blessures, tot nu toe. Ik was in het buitenland op vakantie en besloot om daar ook een wedstrijd te rennen. Na een wedstrijd is het beter om een paar dagen te rusten, want dat heeft je lichaam nodig. De wedstrijd was op donderdag en ging erg goed, ik had een persoonlijk record op deze afstand. Toen ik op Schiphol stond werd ik gebeld, of ik toch kon komen op zaterdag om te voetballen, want er waren niet genoeg mensen. Ik gaf aan dat ik wel een helft van de wedstrijd wilde spelen, maar dat had ik beter niet kunnen doen. In een duel met een tegenstander draaide ik mijn been en maakte ik een verkeerde beweging. Ik wist meteen dat het fout zat en moest van het veld. Mijn knie deed erg veel pijn, waardoor een aantal teamgenoten mij vertelden dat ik een MRI scan moest laten maken. Ik had nog nooit een grote blessure gehad en nog nooit een MRI scan laten maken en vond het best wel spannend. Het leek mij beter om eerst mij eerst in te lezen, zodat ik zeker wist of ik een MRI scan nodig had.

Een MRI scan bij een blessure

Op internet kan je veel informatie vinden over een MRI scan, maar niet alle websites zijn erg informatief. Ik kwam na een aantal websites uit op hierhebikpijn.nl hier kon ik veel over dat onderwerp lezen. Je kan er over alle stappen van een MRI scan lezen, of het gevaarlijk is en wat je wel en niet kan doen. Hierdoor kwam ik wat meer tot rust, want ik was best wel zenuwachtig. Ik was nog nooit voor mezelf in een ziekenhuis geweest en maakte mij veel zorgen over mijn knie en het ondergaan van een MRI scan. Op de website hebben ze ook een speciale sectie over de knie en een scan. Blijkbaar hebben veel mensen een blessure aan de knie, waardoor ze een MRI scan nodig hebben. Na het lezen van de website, maakte ik een afspraak bij een dokter. Die zei dat ik, zoals ik al wist, een scan moest laten maken.

Naar de fysiotherapeut

Voordat ik de MRI scan onderging, las ik nogmaals de website goed door. Ik wist precies wat ik kon verwachten en mijn zenuwen waren nergens voor nodig. Na de MRI scan kreeg ik te horen dat ik een gescheurde knieband heb, het herstel zal helaas maanden duren. Na een rustperiode moet ik naar de fysiotherapeut. Gelukkig zag ik op de website van hierhebikpijn.nl een fysiotherapeut in mijn buurt die mij kan helpen. Voor informatie over een MRI scan moet je bij hierhebikpijn zijn:

  • Er is veel informatie over dit en vergelijkbare onderwerpen
  • De website is op een duidelijke manier geschreven
  • Via de website kan je ook informatie vinden over fysiotherapeuten in de buurt
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn