Creëer een strak terras met weinig onderhoud via betontegels 50×50

Als je de tuinen door de jaren heen naast elkaar zou zetten, dan zou je een constante verandering van stijl zien. De tuinen van de jaren 60 zien er anders uit dan die van de jaren 70 en deze zien er op hun beurt weer anders uit dan de tuinen van de jaren 80. Net als de interieurs van woonkamers en de algemene stijl van een bepaalde periode, is ook de stijl en de inrichting van tuinen aan verandering onderhevig. Niet alleen per tijdvak zie je verschil, maar ook per cultuur. In Japan heb je hele andere tuinen dan in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat we nu in deze 21ste eeuw in Nederland tuinen zien die vaak gekenmerkt worden door een bepaalde stijl. In dit geval betreft het een stijl met een zeker minimalisme in combinatie met orde en structuur. In plaats van veel planten en bomen, zie je eerder subtiele bloemperkjes en grote gazons. In zulke tuinen vind je qua tuinmeubelen vaak robuuste materialen die zorgen voor een strak en modern uiterlijk. Je ziet dan bijvoorbeeld een pergola gemaakt van dikke bielzen of een tuintafel met een zwaar houten tafelblad. Het is dan ook niet zo gek dat de terrassen ook op een dergelijke moderne en strakke manier moeten worden vormgegeven. Daarom zijn de wat grotere tuintegels erg in trek tegenwoordig. Je kunt via buitenbart bijvoorbeeld mooie robuuste betontegels 50×50 kopen. Met deze robuuste betontegels van 50×50 kun je met relatief weinig tegels toch al snel een vrij royaal terras creëren. Door de grootte van de betontegels 50×50, oogt het geheel vaak erg strak en dat past heel goed in een moderne tuin. Waar we vroeger misschien vaker kozen voor sierbestrating of kleinere tegels, zijn de grotere terras- en betontegels 50×50 de meest gekozen opties. Mocht je een vrij royaal terras willen aanleggen, dan kun je ook kiezen voor de betontegels 60×60. Deze zijn net iets groter en dus heb je er minder nodig om een groot terras mee aan te leggen. Het is dan ook maar net hoeveel ruimte je hebt en hoe groot het terras wordt. Een terras van 2 meter bij 2 meter leent zich uitstekend voor betontegels 50×50. Maar als je een terras aanlegt van 2.40 bij 3 meter, dan zijn de tegels van 60×60 een goede optie. Combineren kan uiteraard ook en je zou ook een tuinpad aan kunnen leggen met de betontegels 50×50. Het is dan ook maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en hoe je totale inrichting van de tuin voor je ziet. Dit kun je uiteraard ook altijd overleggen met de experts van buitenbart of met een hovenier.

Bekijk de betontegels 50×50 op de site van buitenbart.nl

Als je meer wilt weten over de betontegels 50×50, dan kun je terecht op de site van buitenbart.nl. Hier vind je een overzicht van wat er zoal in het assortiment te vinden is. Denk aan:

  • Tuintegels
  • Stoeptegels
  • Sierbestrating
  • Grind

Kom langs en laat je adviseren

Je kunt na het bezoeken van de site uiteraard ook altijd even langskomen en je laten adviseren door de experts van buitenbart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn