Barf

BarfHeb jij honden of katten als huisdier? Dan heb je misschien wel eens gehoord van barf, maar de kans is ook groot dat dit voor jou volkomen onbekend is. Wat is het nu precies? Het is eigenlijk een afkorting die voor twee verschillende zaken kan staan, namelijk Biologically Appropriate Raw Food of het kan ook betekenen Bones And Raw Food. Welke betekenis je kiest, maakt eigenlijk niet zoveel uit, het gaat namelijk om de manier van voeden die achter dit idee zit. De gedachte hierachter is dat je met barf ervoor zorgt dat jouw hond of kat zo natuurlijk mogelijk eet. Wat eten deze beesten immers als zij zichzelf zouden moeten zien te redden? Dan zouden ze aan de slag gaan met muizen vangen, met het eten van verschillende soorten vogels en misschien ook wel een haas of een kip. Met andere woorden, ze zouden zich dan voornamelijk voeden met rauw vlees en dat is natuurlijk wel een verschil met wat wij onze huisdieren te eten geven. Vaak krijgen ze enkel droogvoer, dat voor een groot deel bestaat uit bijvoorbeeld tarwe. Barf sluit veel meer aan bij de natuurlijke etenswijze van jouw dier!

Barf menu samenstellen

Als jij jouw dier wilt gaan voeden op een zo natuurlijk mogelijke manier, dan is barf dus echt ideaal! Voor jou als baasje is het echter wel even wennen, want je kunt niet gewoon één zak opentrekken en dat de hele dag als voeding geven. In plaats daarvan zul jij met de verschillende artikelen die hieronder vallen zelf een menu samen moeten stellen. Dit kan best lastig zijn en Animal Food Express helpt jou daar daarom graag bij. Zij hebben verschillende voorbeeldmenu’s op hun website animalfoodexpress.nl staan, zodat je een idee hebt van de verschillende producten die je met elkaar kunt combineren. Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van barf, dan zul je hier dusdanig thuis in raken dat je zonder problemen en zonder moeite ook zelf een goed menu samen kunt stellen. Wat voor soort producten zijn er nu? Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

  • orgaanvlees
  • bevleesd bot
  • spiervlees
  • vuile pens

Als je kijkt naar een menu voor de hond, dan zou dit ongeveer per dag moeten bestaan uit ongeveer vijftig tot zestig procent rauw vlees of bevleesde botten, tien procent orgaanvlees en dan nog twintig procent groente, fruit of supplementen. Door op die manier een barf menu samen te stellen, krijgt jouw dier alles binnen wat hij nodig heeft om gezond te blijven en lekker in zijn vel te zitten!

Vers geleverd

Nu denk je misschien, hoe bewaar ik nu barf voeding? Dit wordt door Animal Food Express altijd diepgevroren geleverd. Je kunt rauw vlees immers maar beperkt bewaren als het niet ingevroren is. Alle artikelen die zij leveren, worden dan ook bevroren bij jou bezorgd en jij kunt dit thuis meteen weer in jouw diepvries stoppen. Op die manier heb je altijd vlees in huis dat volkomen vers is en dat zal jouw dier zeker bevallen! Dieren die eten volgens het principe van barf, die stinken minder uit hun mond, hebben een gezond gebit en goede ontlasting. Ook ziet hun vacht er mooi glimmend uit en hebben ze geen last van allergieën of huidproblemen. Jouw dier zal er ook veel actiever door worden, puur omdat het gewoon betere voedingsstoffen binnen krijgt en hij zich dus ook gewoon veel beter voelt, lekkerder in zijn vel zit. Als jij het beste voor jouw hond of kat wilt, dan is het dus zeker de moeite waard om eens producten van barf te kopen, Animal Food Express biedt je hierin een ruime keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn