Een nieuwe computervloer laten aanleggen

Als online organisatie en datacenter zijn wij gebonden aan een groot aantal regels en restricties. Niet alleen zijn dit richtlijnen die we moeten volgen vanuit overheidsoverwegingen, maar we hebben zelf ook een groot aantal regels opgesteld om onze kwaliteit te waarborgen en om onze apparatuur op de beste manier te kunnen huisvesten. Om die reden hebben we onze oude computervloer laten vervangen voor een nieuwe en verbeterde computervloer van System Floor Technics.

De reden voor een nieuwe computervloer

We hadden in enkele van onze ruimtes al een computervloer aangebracht, maar deze was inmiddels al zo oud en versleten dat, toen we besloten een nieuwe ruimte in te richten met een computervloer, tevens de oude hebben laten vervangen. We hebben via systemfloortechnics.nl hiervoor een offerte aangevraagd en daarbij aangegeven dat:

  • De vloer eenvoudig te plaatsen moet zijn
  • Alle kabels en leidingen aan het zicht moet onttrekken
  • Stevig en duurzaam moet zijn
  • Gemakkelijk moet zijn te onderhouden

Daarnaast hebben we aangegeven wat voor apparatuur en uitrusting we op de computervloer gaan plaatsen en dat dit betekent dat er een behoorlijk gewicht komt te rusten op de vloer. System Floor Technics heeft duidelijk veel ervaring met het aanbrengen van dit soort vloersystemen want de computervloer die uiteindelijk bij ons is geplaatst is van zeer hoge kwaliteit en de vloer is zo verwerkt dat alle apparatuur en randzaken zoals kasten uitermate goed op de vloer geplaatst konden worden. We hebben ons volledig laten inlichten over alle mogelijkheden voor het plaatsen van deze vloer en daarbij zijn we zeer uitgebreid geholpen. De vloer past zich als het ware aan naar de locatie waarvoor die bedoeld is. De frames zijn te integreren waardoor alle apparatuur precies kon staan waar we dit wilde. De bekabeling is op die manier zodanig gestructureerd dat wanneer we hieraan moeten werken we er eenvoudig bij kunnen en we op eenvoudige manier een kabel kunnen vervangen, verleggen, of ander werkzaamheden onder de vloer kunnen doen. Daarnaast is het erg belangrijk dat met zo veel apparatuur voldoende ventilatie en koeling aanwezig is en ook hier is door System Floor Technics een fantastische oplossing voor gevonden. We hebben de computervloer voor diverse ruimtes aangeschaft en de professionaliteit en service waarmee deze geleverd is heeft ons echt versteld doen staan.

De opbouw en constructie van de vloer

Ter voorbereiding voor het plaatsen van de nieuwe computervloer hebben we met de apparatuur een aantal omwegen moeten verzinnen om toch alles draaiende te kunnen houden voor onze organisatie. Dit was een logistiek probleem dat we intern zelf goed hebben kunnen oplossen. De oude computervloer hebben we toen zelf verwijderd en toen werd ons duidelijk hoe zeer we toe waren aan de plaatsing van een nieuwe vloer. Achteraf hebben we hier veel te lang mee gewacht en hebben we geluk gehad dat we hierdoor niet in de problemen zijn geraakt. De nieuwe vloer is vele malen beter gemaakt en System Floor Technics heeft deze zeer vakkundig opgebouwd. Er is altijd iemand van onze eigen medewerkers bij aanwezig geweest om te zien hoe de vloer werkt en hoe de hele constructie uiteindelijk in elkaar gezet is en daarbij kregen we heel netjes uitleg over de werkwijze en de manier waarop de vloer opgezet is binnen ons pand. Nadat de eerste ruimte weer volledig was ingericht zagen we hoe goed het resultaat was en hoe veel beter deze nieuwe computervloer is. Toen hebben we de andere twee ruimtes onder handen genomen en ook hier is de nieuwe vloer zeer vakkundig aangebracht. Wij nemen onze pet af voor dit staaltje vakwerk dat System Floor Technics ons heeft geleverd.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn