Autoverzekering voordelig afsluiten? Volop voordeel vergelijken en afsluiten met Netpolis!

Auto’s zijn dure investeringen die flink in de kosten oplopen. Bovendien komen er veel extra kosten bovenop, waaronder een verzekering. Ben je opzoek naar een autoverzekering die past bij jouw situatie en budget? Vergelijk dan met netpolis verschillende autoverzekeringen en bespaar tot wel honderden euro’s per jaar! Als je opzoek bent naar een goede autoverzekering, is het belangrijk om de diverse polisvoorwaarden en dekkingen te bekijken. Heb je zelf genoeg aan een WA-verzekering? Of kies je liever voor een uitgebreide aanvullende autoverzekering? Bekijk jouw situatie daarom kritisch, vergelijk de bijbehorende autoverzekeringen en kies weloverwogen voor de verzekering die hierbij het beste aansluit tegen de voordeligste premie!

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Veel mensen vinden het moeilijk om te bepalen welke verzekering zij het beste kunnen afsluiten. Dit is naast Autoverzekering voordelig afsluiten? Volop voordeel vergelijken en afsluiten met Netpolis!een eigen voorkeur, afhankelijk van verschillende factoren. Om jou verder te helpen, lichten wij hieronder de belangrijkste punten toe, zodat je een bewuste keuze kunt maken voor de verzekering die het beste bij jouw situatie aansluit.

Nieuwheid van de auto
De leeftijd van de auto speelt een belangrijke rol bij de keuze van de verzekering. Is de auto al ouder? Dan is een WA-verzekering veelal voldoende. Verzekeraars kijken naar de dagwaarde van de verzekerde auto en bij een oude auto is dat vaak slechts een klein bedrag. Voor volledig nieuwe auto’s of jonge occasions is het verstandig om voor een All-Risk autoverzekering te kiezen (Volledige Casco) of voor een Beperkte Casco verzekering. Als er schade ontstaat bij jonge auto’s, kan dit flink in de kosten lopen en is een uitgebreide verzekering financieel aantrekkelijk. Om jou een richtlijn te geven, is de volgende vuistregel opgesteld. Auto jonger dan 6 jaar? Kies voor Volledige Casco. Tussen de 6 en 10 jaar? Kies voor Beperkte Casco. Ouder dan 10 jaar? WA-verzekering is over het algemeen dan de beste keus, tenzij het om een dure auto gaat.

Financiering van de auto
Heb de auto op afbetaling gekocht of dien je geleend geld terug te betalen? Kies dan naast een WA autoverzekering voor een Cascoverzekering. Anders dien je de opgelopen schade naast het terugbetalen van de financiering tevens uit eigen portemonnee te betalen.

Spaargeld
Als je een afweging maakt voor een verzekering, is het ook goed om te kijken naar je eigen financiƫle middelen. Heb je een aardige spaarrekening? Dan kun je kiezen voor een lagere dekking, waardoor de maandlasten ook minder worden. Eventuele schade kun je dan gemakkelijker zelf meebetalen.

Noodzaak
Hoe belangrijk is de auto in jouw leven? Maak je intensief gebruik van jouw auto en om hoeveel dagen per week gaat het? Als je veel gebruik maakt van jouw auto, is het verstandiger om te kiezen voor een aanvullende autoverzekering. De kans dat er schade ontstaat, is groter door veelvuldig gebruik. Controleer ook de polisvoorwaarden van de verzekering omtrent een vervangend voertuig. Niet elke verzekeraar heeft deze mogelijkheid namelijk.

Autoverzekeringen vergelijken

Als je op basis van de hierboven staande informatie een keuze hebt gemaakt omtrent welke autoverzekering het beste bij jouw situatie past, dan is het belangrijk om de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Aanbieders hebben elk hun eigen polisvoorwaarden, premies en mogelijkheden. Overweeg of je een hoog eigen risico kunt betalen, zodat je maandelijks minder kwijt bent en neem de tijd om zelf een weloverwogen keuze te maken.

Voordelen autoverzekering vergelijken en afsluiten met volop voordeel bij netpolis:

  • Tot wel 50% goedkoper
  • Uitgebreide en begrijpelijke informatie
  • Handige tips en richtlijnen
  • Eenvoudige vergelijkingstool autoverzekeringen

Ben je nog opzoek naar een geschikte autoverzekering? Bezoek dan nu de website van netpolis: netpolis.nl en vergelijk binnen enkele muisklikken verschillende autoverzekeringen met elkaar. Liever eerst meer informatie? Lees dan onze praktische en duidelijke informatie door. Wij staan voor jouw autoverzekering klaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn