Als beginnende werknemer kiezen voor goedkoop payrolling

Als je ervoor kiest om zelf een onderneming te starten dan doe je dat vaak vanuit je eigen opgebouwde expertise: je bent ergens goed in (geworden), denkt dat het beter of efficiënter kan en kiest ervoor het zelf aan te pakken. Zo kan je werken vanuit je eigen passie en ben je vaak gemotiveerder en gelukkiger aan het werk, maar het brengt ook wat nadelen en risico’s met zich mee: je krijgt als beginnende onderneming nogal wat voor de kiezen aan zaken waar je nog nooit eerder bij stil bent gestaan. En dus ook nauwelijks verstand van hebt. Zo ging dat ook bij mij. Eind vorig jaar startte ik met mijn eigen historisch onderzoeksbureau, nadat ik enkele jaren ervaring heb opgedaan met zulke werkzaamheden. Na een tijdje op de loonlijst van wat nu een concurrent is, vond ik dat bepaalde zaken beter zouden kunnen; ik zag nieuwe kansen en had bovendien het economische klimaat mee. Zo begon ik mijn eigen onderneming. Dit was, en is nog steeds, een geweldige ervaring. Niettemin durf ik ook toe te geven dat ik me enigszins verslikt heb in zaken van met name juridische en administratieve personeelszaken. Waar ik me eerst puur had toegelegd op historisch onderzoek, diende ik nu natuurlijk een volledig bedrijf te runnen – met de nodige aandacht voor dit soort randzaken. Aangezien ik daar weinig kaas van heb gegeten besloot ik dit uit te besteden en op zoek te gaan naar goedkoop payrolling.  Na wat googelen kwam ik uit bij NL Payroll, die goedkoop payrolling aanbiedt tegen het laagste tarief van Nederland. In deze review deel ik mijn ervaringen.

Goedkoop je payrolling uitbesteden heeft veel voordelen!

Wel de lusten en niet de lasten. Daar komt het kort gezegd op neer. Als je kiest om via dit bedrijf je payroll goedkoop te houden betekent dat voor mij als ondernemer:

  • Geen aandacht meer naar personeelsadministratie, dat wordt voor je geregeld
  • Geen risico’s voor mij als werkgever op het gebied van werkgeverschap en administratie, die worden namelijk overgenomen
  • Veel flexibiliteit
  • Kostenbesparend, ik kan mijn aandacht immers weer verplaatsen naar omzet en winst

Meer voordelen lees je op nlpayroll. Eigenlijk alles waar ik een hekel aan heb en vroeger zo min mogelijk deed, kon ik regelen via goedkoop payrolling: arbeidscontracten, het correct uitbetalen van loon, loonstrookjes, administratie van ziekte, registratie van gewerkte uren, de jaaropgaven etc. Nu kan ik weer lekker in het verleden graven en heb zo veel minder stress. Wat dat betreft kan ik het iedereen aanraden.

Een aanrader!

Dit bedrijf doet er veel aan om te zorgen dat hun payrolling goedkoop is. Zo geven ze een laagste prijsgarantie. Kan je ergens anders goedkoop payrollen, dan hanteren zij ook die lagere factor. Mocht je onverhoopt toch op vragen stuiten, dan kan je bij de helpdesk terecht voor een deskundig antwoord. Op de website heb je behalve veel informatie ook toegang tot de urenregistratie of andere specificaties. Ook voor mijn twee werknemers is een dergelijke constructie fijner. Ze zijn ervan verzekerd dat ze altijd op tijd uitbetaald worden, en conform de juiste cao. Dat wilde er toen ik het nog deed nog wel eens bij inschieten, zeker als ik tegen een deadline aan zat. Nu kan ik mijn aandacht blijven richten op diezelfde deadlines, terwijl mijn werknemers niet langer tekort komen. Goedkoop payrolling betekent hier dus niet dat je inboet aan kwaliteit. Ik kan dit bedrijf met andere woorden aan iedereen aanraden. En zeker als je wel je eigen bedrijft hebt maar je liever bezighoudt met inhoudelijke zaken en niet met administratieve rompslomp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn