Zonnehoedje voor uw kindje

Stoerekindjes - zonnehoedjeVroeger was het niet meer dan normaal om kleine kinderen met mooi weer een zonnehoedje op te zetten. Deze gewoonte is echter de afgelopen jaren grotendeels verdwenen en dat is jammer om verschillende redenen. De eerste reden is dat het natuurlijk gewoon heel erg schattig staat, zowel bij jongens als bij meisjes. Vooral bij baby’s is een zonnehoedje natuurlijk een heel mooi gezicht, maar ook bij peuters, kleuters en grotere kinderen misstaat het zeker niet. Dat ze er leuk uitzien en een goede bijdrage leveren aan de outfit, is dus de eerste reden voor het dragen van een zonnehoed. Hoewel dat een goede reden is, is het niet de belangrijkste. Belangrijker dan dat het er leuk uitziet, is het feit dat een zonnehoedje een goede bescherming biedt tegen de zon. We weten immers steeds meer over de positieve en de negatieve effecten van zon op onze huid. Positief is dat contact met zonlicht ervoor zorgt dat ons lichaam vitamine D aanmaakt, maar een groot minpunt is dat de zon er ook voor kan zorgen dat we verbranden. Niet alleen is dat heel erg pijnlijk, hierdoor wordt het risico op het ontwikkelen van huidkanker ook een flink stuk groter. U wilt uw kind natuurlijk graag de pijn van een verbrande huid besparen en het risico op het krijgen van huidkanker zo klein mogelijk houden. Het dragen van een zonnehoedje kan daar aan bijdragen. We zijn tegenwoordig vooral geneigd om heel veel te smeren met zonnebrand en dat is ook absoluut belangrijk. Maar sommige delen van het lichaam verbranden nu eenmaal sneller dan andere en het is erg lastig om dit met een sunblocker helemaal te voorkomen. De nek en het hoofd zijn bijvoorbeeld extra gevoelig hiervoor. Door uw kindje een zonnehoedje te laten dragen, zorgt u ervoor dat de bescherming nog een stuk beter is en dat het risico op verbranding zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Zonnehoedje en speciale kleding

Naast het dragen van een zonnehoedje, is het ook zeker aan te raden om speciale kleding te dragen op het moment dat uw kindje op erg zonnige dagen veel buiten gaat spelen. We weten tegenwoordig dat het verstandig is om op bepaalde tijdstippen op zomerdagen niet te lang buiten te zijn, maar u kunt uw kinderen natuurlijk moeilijk de hele dag binnen houden. Zij willen gewoon naar buiten, om lekker te spelen. Door hen een zonnehoedje op het hoofd te zetten en speciale beschermende kleding aan te trekken, voorkomt u dat zij teveel aan zonlicht worden blootgesteld. Zo is hun huid goed beschermd, ook als u even vergeet om zonnebrandcrème te smeren. Het fijne is dat u tegenwoordig kunt kiezen voor een zonnehoedje en voor kleding die geen UV-stralen doorlaten. Vaak denkt men dat het aantrekken van een gewoon shirt voldoende is als bescherming tegen de zon, maar wat men zich niet realiseert is dat de UV-straling vaak gewoon door de stof heen gaat. Dit is niet het geval bij speciale UV kleding. Deze houdt schadelijke stralen tegen en zo voorkomt u dat uw kinderen hieraan worden blootgesteld. Door te kiezen voor zowel een zonnehoedje dat gemaakt is van dergelijke stof, als kleding die hiervan gemaakt is, beschermt u uw kind optimaal tegen schadelijke zonnestralen. Helemaal als u dit ook nog combineert met een goede sunblocker op de huid die nog niet bedekt is. De kinderhuid is erg gevoelig en een goede bescherming is dan ook absoluut noodzakelijk. Met een zonnehoedje, speciale kleren en een zonnebrandcrème met hoge factor, zorgt u ervoor dat de tere huid van uw kind goed beschermd is. Zo kunt u uw kinderen ook op zonnige dagen toch lekker buiten laten spelen.

Ruim aanbod bij Stoere Kindjes

Bent u op zoek naar een leuk zonnehoedje voor uw kleine? Dan is Stoere Kindjes de webwinkel waar u zeker zult slagen. Zij hebben een ruim aanbod aan dergelijke hoedjes voor zowel baby’s als kinderen en voor zowel jongens als meisjes. U vindt bij hen ook verschillende modellen hoedjes, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • een zonnehoedje met een rand die omgeslagen kan worden
  • een pet met een flap in de nek voor extra bescherming
  • een hoedje met een extra brede rand, om te zorgen voor schaduw over het hele gezicht

Naast een ruime keus aan verschillende modellen, kunt u bij hen ook kiezen voor verschillende kleuren en dessins. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zonnehoedje dat uitgevoerd is in een effen kleur, maar ook zijn er verschillende dessins mogelijk, zoals bloemen, vissen, stippen of strepen. U kunt bij hen dus altijd een model, kleur en dessin vinden dat goed bij uw kindje past, zodat het zonnehoedje niet alleen heel praktisch is, maar ook mooi staat en een leuke toevoeging is aan de complete outfit. Naast hoedjes kunt u bij Stoere Kindjes terecht voor nog veel meer handige producten voor uw kinderen. Zo bieden zij ook een zeer ruim aanbod aan beschermende UV kleding. Ook hier bieden zij weer ruime keus voor zowel de allerjongsten als de al wat grotere kinderen en kunt u weer kiezen uit veel verschillende modellen, kleuren en dessins. Niet alleen voor een zonnehoedje is het dus aan te raden om eens een kijkje te nemen bij Stoere Kindjes, zij bieden een zeer ruime collectie producten die erg goed van pas komen als u kinderen heeft in de leeftijd van nul tot twaalf jaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn