Yoga therapeut

Yoga therapeutHeb jij wel eens overwogen om de hulp in te schakelen van een Yoga therapeut? Ik heb daar kortgeleden toe besloten en ik ben nog iedere dag blij dat ik die beslissing genomen heb. Al tijden lang had ik last van stressklachten, ik had het gewoon veel te druk en hierdoor voelde ik me gewoon echt niet lekker. Dit uitte zich geestelijk, in de zin dat ik moeite had om me te concentreren en dat ik steeds somberder werd. Maar ook lichamelijk kreeg ik klachten, ik merkte gewoon dat ik als het ware continu onder spanning stond, alle spieren stonden op scherp. Sinds ik naar mijn Yoga therapeut ga, is dit echt een stuk minder geworden. Laten we eerlijk zijn, we hebben gewoon allemaal veel te veel te doen en we willen het ook allemaal goed doen. Dat kan gewoon niet goed blijven gaan. Je kunt dan net als ik doen en maar door blijven gaan tot je echt veel klachten ervaart. Maar dit kan ik je echt niet aanbevelen, het was voor mij een zeer vervelende ervaring. Probeer dus op tijd stappen te zetten en je schema wat leger te maken, wat meer rust in te bouwen. En meld je op tijd aan bij een Yoga therapeut, deze kan je echt op veel gebieden helpen.

Yoga therapeut niet alleen voor sport

Veel mensen hebben het idee dat je naar een Yoga therapeut toegaat omdat je wilt sporten, om je lichaam strakker te maken. En natuurlijk, yogalessen kunnen zeker veel goeds doen voor de vorm waarin jouw lijf verkeert. Maar dat is niet waar het oorspronkelijk voor bedoeld is, het is echt bedoeld om jouw lichaam en geest in balans te krijgen en als je lessen neemt bij een goede Yoga therapeut, dan zul je dit ook zeker merken. Je kunt dan merken dat de volgende klachten minder worden:

  • paniekaanvallen
  • angstklachten
  • ademhalingsproblemen
  • spierproblemen

Dit komt doordat je door het doen van de oefeningen letterlijk en figuurlijk meer in balans raakt. Je maakt weer beter contact met jezelf en met je lijf en van daaruit ook weer echt contact met de wereld om je heen. Hierdoor krijg je een heel andere blik op zaken, je voelt je rustiger en meer verbonden. Het klinkt misschien wat zweverig, maar sinds ik een Yoga therapeut bezoek, voel ik gewoon meer vrede met alles in mijn leven, ik voel me vele malen rustiger en zie meer en meer in waar het in het leven echt om gaat.

Sessies in Den Haag

Als jij je ook aan wilt melden bij een Yoga therapeut, dan kan het soms even zoeken zijn bij welke persoon jij je het prettigst voelt. Zelf woon ik in de omgeving van Den Haag en ik heb ervoor gekozen om mijn sessies te volgen bij VRH Care. Er zijn natuurlijk wel meer plekken waar je terecht kunt voor yogalessen, maar deze plek bevalt mij het best. Ik ben er begonnen met groepslessen, maar ik merkte al snel dat ik eigenlijk te weinig kennis van zaken had. Daarom heb ik eerst een tijd lang individuele lessen genomen bij mijn Yoga therapeut. Op die manier heb ik echt een goede basiskennis gekregen van de oefeningen die er gedaan worden. Nu ik dit helemaal onder de knie heb, heb ik mij weer aangesloten bij de groepslessen. Het is bijzonder hoe zo’n harmonie je kunt ervaren terwijl je toch met een groep aan de slag gaat, tenminste, ik ervaar dit als heel bijzonder. Wil jij meer weten over wat een Yoga therapeut van VRH Care voor jou kan betekenen of over de lessen die zij bieden? Kijk dan even op vrhcare.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn