Wil jij een perzisch tapijt reinigen?

Een perzisch tapijt reinigen is af en toe noodzakelijk, net als andere vloerkleden en tapijten wordt deze op een gegeven moment immers gewoon vies. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe kun je de reiniging het beste uitvoeren en welke schoonmaakmiddelen en materialen heb je hiervoor nodig? Het beste is het om helemaal niet zelf aan de slag te gaan met het perzisch tapijt reinigen, maar dit over te laten aan een specialist op dit gebied. Het gaat hierbij om een kostbaar kleed, dat bovendien een speciale reiniging vereist. Wil je er zeker van zijn dat het goed schoon wordt, zonder dat je het beschadigt, dan kun je hier het beste zelf niet mee aan de slag gaan.

Laat een perzisch tapijt reinigen

Alle vloerkleden en tapijten worden op een gegeven moment vies, hoe voorzichtig jij ook bent. Er komt stof in en haren, van jezelf of van je huisdieren. En je kunt natuurlijk altijd onverhoopt eten of drinken laten vallen. Het perzisch tapijt reinigen is dus iets wat eens in de zoveel tijd een keer moet gebeuren, anders wordt het wel erg onhygiënisch. En dat niet alleen, het zal er na verloop van tijd ook minder mooi uit gaan zien. Stof zal ervoor zorgen dat het dof wordt en als je een keer geknoeid hebt met eten of drinken, dan loop je het risico dat er vlekken in komen te zitten. Je moet dus een keer het perzisch tapijt reinigen, maar hoe pak je dit nu aan? Het is belangrijk om je te realiseren dat het hierbij om kwetsbare materialen gaat, die met een onzorgvuldige behandeling onherstelbaar beschadigd kunnen raken. Dat is natuurlijk zonde, vaak heeft een dergelijk kleed immers niet alleen maar financiële, maar ook emotionele waarde. Daarom is het echt aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met het schoonmaken, maar laat in plaats daarvan een specialist het perzisch tapijt reinigen. Dan weet je dat het goed schoon wordt, zonder dat het beschadigd raakt.

Cinco Cleaning

Er zijn niet veel bedrijven gespecialiseerd in het reinigen van bijzondere vloerkleden, maar bij Cinco Cleaning zijn ze dit wel. Een perzisch tapijt reinigen is voor hen geen enkel probleem, zij hebben hiervoor verschillende schoonmaakmiddelen en materialen voor handen. Daarbij beschikken zij ook over de nodige kennis, zoals:

  • hoe kleden geknoopt zijn
  • welke materialen in de kleden gebruikt zijn
  • wat de constructie van het kleed is
  • hoe doorloop van kleuren voorkomen kan worden
  • hoe de wolvezel, die kwetsbaar is, beschermd kan worden

Deze kennis is van belang om te voorkomen dat er fouten gemaakt worden in het reinigingsproces. Een perzisch tapijt reinigen kunnen zij op verschillende manieren aanpakken en hoe ze dat van jou schoonmaken, hangt helemaal van jouw specifieke exemplaar af. Ze beginnen altijd met een voorinspectie, om het kleed goed te bekijken, zwakke plekken in kaart te brengen en de kleurechtheid vast te stellen. Op basis daarvan bekijken ze wat ze machinaal kunnen schoonmaken en wat met de hand moet gebeuren. Door hun aanpak kunnen zij ieder perzisch tapijt reinigen op zo’n manier dat het er na afloop weer als nieuw uitziet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn