Wat is POS?

POS staat voor point of sale. Dit kun je heel letterlijk nemen; het punt van de verkoop of het punt waar de daadwerkelijke transactie plaatsvindt. Je hebt POS kassasystemen en ook POS materiaal. Zowel een kassasysteem als point of sale materiaal is belangrijk voor het punt waar de transactie plaatsvindt. Point of sale is een plek die je kunt gebruiken om extra omzet te genereren. Point of sale materiaal en point of sale kassasystemen worden gebruikt in allerlei sectoren waar transacties plaatsvinden.

  • Horeca
  • Casino
  • Supermarkt
  • Kledingzaak
  • Benzinetankstation 
  • Tuincentrum

En nog veel meer plekken. Het systeem is er om een hogere omzet te krijgen in jouw bedrijf en het hangt allemaal om het punt waar de transactie plaatsvindt. Je kunt daar als eigenaar gebruik van maken door bij te houden wat iemand koopt. Maar ook door in te spelen op de impuls om last minute aankopen te doen, wanneer een klant in de rij staat voor het afrekenen. Ook helpt het point of sale systeem met het bijhouden van de transacties voor een goede administratie.

POS materiaal gebruiken

POS materiaal kun je gebruiken om extra omzet te genereren op het punt waar de transactie plaatsvindt. Wanneer je als klant in een winkel wilt afrekenen sta je vaak in de rij even te wachten. Dit is een moment waar klanten veel om zich heen aan het kijken zijn. Dit is dus een uiterst geschikte plek om spullen te stallen die geschikt zijn voor impuls aankopen. Denk aan de snacks bij de supermarkt, dit is typisch point of sale materiaal. Het kan ook gebruikt worden bij de receptie van een hotel. Als gast sta je te wachten tot je je kamersleutel krijgt. Deze wachttijd kan effectief gebruikt worden door diverse posters en flyers uit te stallen op die plek. Bijvoorbeeld voor uitjes in de omgeving en andere hotels die bij de keten zijn aangesloten. Dit kun je ook als kledingzaak toepassen. Door accessoires bij de kassa neer te leggen die iedereen eigenlijk wel nodig hebt, verhoog je de omzet. Als restaurant en met name een fastfood restaurant kun je ook goed gebruikmaken van point of sale materiaal. Door te zorgen voor aantrekkelijke posters met het eten, maar ook door bepaalde menu’s aan te bieden waarbij je dan korting krijgt. Je speelt dan in op de trek die de klant op dat moment heeft en een klant geeft meer uit. Dit werkt hetzelfde in winkels. Naast materiaal wat je neer legt kun je ook de kassière opdracht geven om een product met fikse korting aan te bieden, waardoor de klant toch meer koopt dan de klant eerst van plan was.

POS kassasysteem

POS kassasystemen zijn computersystemen die de transacties bijhouden. Ze kunnen enorm veel producten opslaan. Op die manier is het makkelijker om je administratie bij te houden. Maar ook om te kijken welke producten zogenaamde ‘hardlopers’ zijn. Of welke producten misschien extra aandacht moeten krijgen door middel van point of sale materiaal. Op die manier kun je jaren terug kijken en ook zien wat bepaalde weersomstandigheden doen met de omzet. POS kassasystemen kun je vinden bij www.novulo.com. Met zo’n kassasysteem zorg je ervoor dat je in een oog opslag kunt zien waar je het meeste omzet mee genereerd en waar misschien meer aandacht aan besteed moet worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn