Ook een bezoekje brengen aan Mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel?

Mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel: dit moet je weten.

Je merkt het wel eens wanneer je het water uitspuugt na het tanden poetsen, bloed in je spuug. De oorzaak daarvan kan liggen bij bloedend tandvlees. Wanneer je last hebt van bloedend tandvlees is het verstandig om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel. Bij bloedend tandvlees kan het zijn dat je een tandvlees ontstoken is. Je tandvlees is dan rood gekleurd, dit hoort mooi rozig te zijn, en het kan ook pijnlijk aanvoelen. De medische naam voor ontstoken tandvlees is ‘gingivitis’. Ontstoken tandvlees wordt veroorzaakt doordat je sommige plekken in de mond niet goed kan bereiken met de tandenborstel. Wanneer je niet aanvullend je tanden stookt met een tandenstoker, mis je moeilijk bereikbare stukjes tussen de tanden. Op deze plekken is het een feestje voor bacteriën in combinatie met speekseleiwitten. Er ontstaat dan tandplak. De bacteriën die in het tandplak zitten zijn de boosdoeners die verantwoordelijk zijn voor ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees klinkt vrij onschuld, maar het kan grote gevolgen hebben wanneer je er te lang mee rond loopt. De ontsteking in het tandvlees kan zodanig ver gaan dat het in het kaakbot gaat zitten, daar kan het het kaakbot zelfs gaan afbreken. Deze vergevorderde vorm van tandvleesontsteking heet ‘paradontitis’. Dit kun je voorkomen door zo snel mogelijk naar de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel te gaan, te contacten via tc-ouderamstel.nl.

Wat doet de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel?

De mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel is er voor preventieve handelingen ter voorkoming van ernstige problemen met betrekking tot je mondhygiëne. Ze reinigt je tanden en verwijdert hierbij tandplak. Daarnaast kan ze je informeren over hoe je het beste je tanden poetst zodat je zo min mogelijk plekjes mist. Ze kan je ook informatie geven over, en leren hoe je je tanden stookt. Dit lijkt een simpel klusje, maar je hebt verschillende soorten stokers. Wat voor de een werkt, kan voor de andere minder goed werken. Een mondhygiënist houdt ook de onderzoeken bij op het gebied van stokers en kan je dus de beste mogelijkheid aanraden. De mondhygiënist is er dus voor:

  • Preventie
  • Mondverzorging
  • Voorlichting geven
  • Reinigen van de tanden
  • Verwijderen van tandplak
  • Verwijderen van tandsteen
  • Verwijderen van andere aanslag
  • Polijsten van de tanden

Wat de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel exact verricht hangt af van de ervaring, expertise en de tandarts onder wiens leiding de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel staat. Een mondhygiënist kan zowel zelfstandig werken als onder leiding van een tandarts in een tandartsenpraktijk

Wat voor opleiding heeft de mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel genoten?

De mondhygiënist Ouderkerk aan de Amstel heeft de opleiding ‘mondzorgkunde’ gevolgd. Dit is een HBO opleiding die in Nederland aan vier onderwijsinstellingen gegeven wordt. Als vooropleiding voor de HBO moet iemand die mondhygiënist wil worden een havo of vwo diploma hebben. Hierbij is Engels, scheikunde en biologie als vakken een pré maar geen vereiste. Na vier jaar opleiding heb je je diploma en kun je bijvoorbeeld mondhygiënist in Ouderkerk aan de Amstel worden. De opleiding mondzorgkunde is enkel te volgen als voltijdsstudie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn