Wat is een taxus baccata?

Ga jij voor het eerst aan de slag met tuinieren en ben je op zoek naar planten? Dan is de kans groot dat je de taxus baccata tegenkomt. Wat is dit nu voor soort plant en waarvoor gebruik je deze? En kun je deze overal planten of stelt deze plant strenge eisen aan waar hij gepoot wordt? Als beginnende tuinier zijn dit allemaal vragen waar je tegenaan loopt. Graag vertellen je hier wat meer over de taxus baccata en de mogelijkheden die je hiermee hebt. Zo ontdek je snel of dit een plantensoort is die iets voor jou is!

Venijnboom

Als eerste de vraag: wat is een taxus baccata nu precies? In het Nederlands wordt deze plantensoort ook wel de venijnboom genoemd. Maar als beginnende tuinier zal deze naam jou waarschijnlijk ook weinig zeggen. Het gaat hier om een plant die het hele jaar door groen blijft en die zowel in haagvorm als in struikvorm geplant kan worden. Naast deze variant, zijn er nog heel veel andere taxussoorten verkrijgbaar. Het voordeel van de taxus baccata is dat deze relatief snel groeit. Dit maakt hem niet alleen goedkoper dan andere taxussoorten, de snelle groei heeft voor de begroeiing van jouw tuin natuurlijk ook voordelen. Zoals gezegd kun je de venijnboom op twee manieren gebruiken. Je kunt hem als losstaande struik planten en eventueel in een vorm snoeien. Daarvoor is hij zeker geschikt. Maar de taxus baccata is ook zeer geschikt wanneer jij graag een groenblijvende haag aan wilt planten als tuinafscheiding. Hagen bieden veel voordelen als tuinafscheiding:

  • de groene kleur brengt levendigheid in je tuin
  • de takken bieden bescherming voor vogels
  • egeltjes kunnen onder hagen doorlopen en hebben zo meer leefruimte

Natuurlijk zijn er nog meer pluspunten te noemen. Zo wil een schutting bij een storm nog wel eens omwaaien, een probleem dat je met een groenblijvende haag niet zult hebben!

Voordelen taxus baccata

Nu zijn er natuurlijk wel meer plantensoorten die je als struik kunt planten, in een vorm kunt snoeien of voor een haag kunt gebruiken. Wat is nu specifiek het voordeel van de taxus baccata? Deze heeft in de eerste plaats een mooie donkergroene kleur. Doordat de naalden compact zijn, wordt het echt een dichte heg waar voorbijgangers niet zomaar doorheen kunnen kijken. Het biedt dus echt veel privacy. Daarnaast krijgt deze taxussoort rode besjes, wat voor een extra kleuraccent zorgt. Je kunt de taxus baccata bovendien eigenlijk op iedere plek poten – zon, schaduw of halfschaduw, het maakt voor deze plant niet uit! Het is ook een heel sterke plantensoort, die goed tegen een stootje kan. Met andere woorden, het is een soort die voor iedere tuin zeer geschikt is. Heb jij hier interesse in? Dan vraag je je misschien af waar je deze het best kunt kopen. Ga niet naar een tuincentrum, daar betaal je vaak teveel en de prijs ligt hoger dan nodig. Voor taxus baccata van een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs, ga je naar taxusbestellen.nl. De planten die je hier bestelt, komen rechtstreeks van Kwekerij Top & Top. Hierdoor ligt de kwaliteit hoog en de prijs laag!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn