Wanneer heb je een vastgoed advocaat nodig?

Wanneer jij een advocaat nodig hebt? Je leest hier wanneer jij een vastgoed advocaat nodig hebt. Bijvoorbeeld via damste.nl; een vastgoed advocaat onder andere. Je kunt als particulier, ondernemer of overheid een geschil krijgen met betrekking tot vastgoed. Dit gaat dan bijvoorbeeld om de aankoop, verhuur, omgevingsvergunning, bestemmingsplan en zo verder. Zolang het met vastgoed te maken heeft, kun je een vastgoed advocaat gebruiken. Vastgoedrecht is geen apart rechtsgebied, maar omvat vele verschillende rechtsgebieden. Je kunt te maken hebben met een geschil wat valt onder het burgerlijk recht maar ook bijvoorbeeld bestuursrecht. Het fijne van een vastgoed advocaat is dat diegene verstand heeft van alle rechtsgebieden waar het vastgoed betreft. Met een vastgoed advocaat ben je er dus zeker van dat je iemand in de arm neemt die je kan helpen met vastgoed geschillen.

Wat doet een vastgoed advocaat?

Een vastgoed advocaat kan je adviseren wanneer je vastgoedplannen hebt. Bij het opstellen van een vastgoedplan kun je tegen veel vergunningen aanlopen. Een vastgoed advocaat kan je helpen uit te zoeken of je plannen niet in strijd zijn met het recht en welke vergunningen je zal moeten aanvragen. De advocaat kan je adviseren, helpen en eventueel een plan opstellen. Zit je al in een geschil met een andere partij? Dan kan een advocaat je adviseren in welke stappen je kunt zetten. De advocaat kan je helpen met het om tafel gaan met de andere partij, om er op die manier uit te komen. Maar je kunt ook samen met je advocaat besluiten om een procedure te starten. Als je een goede advocaat hebt gevonden zal alles altijd in goed overleg plaatsvinden. Wanneer je besluit om te gaan onderhandelen met de tegenpartij, zal je advocaat je hierin bijstaan. Besluit je over te gaan op een procedure door middel van een rechtsgang, zal je advocaat je vertegenwoordigen in de rechtszaak.

Hoe los je een geschil op samen met een vastgoed advocaat?

Wanneer je een geschil hebt zijn er verschillende manieren hoe je dit kunt oplossen.

  • Je kunt het geschil oplossen door om tafel te gaan met de tegenpartij
  • Je kunt een procedure starten bij de rechtbank
  • Je vastgoed advocaat zal je in beide situaties bijstaan

De advocaat heeft ervaring met vastgoed geschillen. De advocaat heeft verstand van wet en regelgeving omtrent vastgoedgeschillen en de jurisprudentie, ofwel eerdere rechtszaak uitspraken, met betrekking tot het betreffende geschil. Wanneer je er niet uit komt met de tegenpartij, kun je een procedure starten bij de rechtbank. Het hangt af van het type geschil bij welke rechter je terecht komt. Wanneer het bijvoorbeeld een huurzaak betreft zal je dit geschil voor moeten leggen bij de kantonrechter. Is het een civiele zaak met in geschil een bedrag boven de €25.000, dan leg je dit voor aan de civiele rechter. Bij een zaak met betrekking tot een omgevingsvergunning, dan zal je dit geschil moeten voorleggen aan een bestuursrechter. Bij een bestuursrechter is het niet verplicht om vertegenwoordigd te worden door een advocaat, maar dit is wel aan te raden. Ditzelfde geldt voor een procedure bij de kantonrechter. Bij een zaak bij de civiele rechter, is vertegenwoordiging door een advocaat verplicht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn