Waarmee kun je terecht bij de diëtiste in Den Haag?

Er kunnen veel redenen bestaan waarom je bij de diëtiste in Den Haag langs wil gaan. De eerste reden waar de meeste mensen aan denken is natuurlijk overgewicht. Wanneer je flink wat extra kilo’s met je meedraagt brengt dat allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Overgewicht kan ervoor zorgen dat je ook andere klachten ontwikkeld, welke we vaak onder de welvaartsklachten ervaren. De reden dat deze gelinkt zijn is dat (extreem) overgewicht iets is wat we steeds meer zien, en grotendeels gerelateerd is aan een ongezonde levensstijl. En dat is weer gelinkt aan deze tijd omdat er tegenwoordig veel teveel ongezonde voedingsmiddelen op de markt zijn en het ons moeilijk wordt gemaakt gezonde keuzes te maken. Bovendien weten veel mensen vaak niet eens meer wat echte, gezond voeding nu eigenlijk is. Vijftig jaar geleden was het bewustzijn rondom dat onderwerp veel meer aanwezig en aten de mensen veel puurder en natuurlijker. Een diëtiste in Den Haag had toen nog lang niet zoveel klanten als nu, en als je kijkt naar hoe onze voeding zich de afgelopen vijftig jaar heeft ontwikkeld is dat niet moeilijk te begrijpen. Maar hoewel we meteen denken aan simpel overgewicht, kun je met meer uiteenlopende, voedingsgerelateerde klachten bij de diëtiste in Den Haag terecht. Denk maar eens aan:

  • Ondergewicht (dit kan net zo gevaarlijk zijn voor de gezondheid!
  • Geen balans in je eetpatroon hebben door allergieën of intoleranties.
  • Suiker moeten mijden door diabetes.
  • Of simpelweg omdat u wilt afvallen natuurlijk. 

Hoe gaat de diëtiste in Den Haag te werk?

Alisha Hoeseni, van diëtistenpraktijk Almaaz (dietistenpraktijkalmaaz.nl) staat je graag bij met uitleg en tips over welke voeding het meest geschikt is voor jouw lichaam. Ze is in 2016 afgestudeerd als diëtiste aan De Haagse Hogeschool, en heeft daarnaast al allerlei orthomoleculaire cursussen gevolgd, zodat ze je nog beter kan helpen bij het bereiken van je doelen. Zo heeft ze alles geleerd over behandelprotocollen bij schildklierproblemen, spijsverteringsproblemen, insulineresistentie en zelfs klachten met betrekking tot hormonen. Maar ook met huidklachten of haaruitval kun je bij deze diëtiste in Den Haag terecht. Het zal je namelijk verbazen wat de juiste voeding voor je lijf kan doen. Als je je lichaam voedt met de juiste nutriënten kan het namelijk optimaal functioneren en zul je zien dat zelfs je huid, haar en nagels gezonder worden. Klachten aan een van deze elementen kunnen vaak zelfs relatief eenvoudig worden opgelost, omdat het simpelweg tekenen zijn van bepaalde voedingstekorten. De diëtiste in Den Haag weet hier alles vanaf en kan je begeleiden in het bereiken van een perfecte balans in je lichaam, waardoor alles weer functioneert en groeit zoals het hoort. Allereerst zal Alisha je klachten en wensen doorspreken, en natuurlijk je voedingsdagboek bekijken en beoordelen. Vervolgens maakt ze een plan om maat waarmee je aan de slag kunt. Je komt vervolgens af en toe terug om de voortgang te bespreken en het dieet eventueel bij te stellen.

Je levensstijl aanpassen

Het volgen van een dieet is volgens deze diëtiste in Den Haag niet alleen maar eten wat er op je lijstje staat en doen wat er gezegd wordt, je kunt het beter zien als een nieuwe levensstijl. Je leert namelijk wat je beter wel en niet kunt eten en kunt dat met veel oefening op den duur zelf toepassen in je eet- en kookgewoontes. De diëtiste in Den Haag zal je dan ook niet eindeloos blijven begeleiden, want het is echt de bedoeling dat je zelf leert wat goed voor je is en hierin een balans vindt. Want dat is wat we allemaal willen, niet?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn