Waar is rondzeefdruk allemaal geschikt voor?

Ben jij op zoek naar een druktechniek die je kunt inzetten om ronde producten mee te bedrukken? Dan is de rondzeefdruk precies wat je nodig hebt. Dit is een alternatieve druktechniek die ze onder andere aanbieden bij VK print. Deze techniek leent zich voor allerlei producten die niet op de normale wijze kunnen worden bedrukt. Denk maar eens aan producten zoals:

  • Emmers
  • Bidons
  • Glazen en mokken

Al deze producten zijn cilindervorming, en daardoor komen ze niet in aanmerking voor een standaard zeefdruk. Heel jammer, want een zeefdruk is juist een relatief eenvoudige manier van drukken, met bovendien een heel mooi resultaat. Gelukkig bieden ze bij bovenstaande drukker ook de druktechniek rondzeefdruk aan, want daarmee is het dus wel mogelijk om deze cilindervormige producten te bedrukken. Het grootste voordeel aan rondzeefdruk is dat je het product kunt voorzien van een print die vrijwel geheel rondom loopt. De zeef buigt namelijk mee met het item, en is heel erg flexibel. Daardoor kun je veel creatiever zijn met de opdruk. een print die rondom het item loopt ziet er namelijk veel mooier uit dan een klein printje aan de voorzijde van het item. Wil je toch liever een kleiner printje? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een andere druktechniek. Met een tamponprint bijvoorbeeld, kun je gemakkelijk een kleinere print aanbrengen. Deze loopt dan weliswaar niet geheel rondom het item, maar tamponprint levert wel een print op in een vele hogere resolutie dan bij rondzeefdruk. Het is dus maar net wat jouw voorkeur heeft. 

Rondzeefdruk versus tamponprint

Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen bedrukken met rondzeefdruk of tamponprint. Beide technieken hebben zo hun eigen kenmerken, maar verschillen qua prijs niet zo heel veel van elkaar. Het is dus maar net of je liever een grote print wil die rondom het product loopt, of een print in een hogere resolutie die alleen aan de voorzijde van het product zit. Als jouw print uit verschillende delen bestaat dan zou je er eventueel nog voor kunnen kiezen om hem met een tamponprint te laten aanbrengen in plaats van een rondzeefdruk, waardoor hij alsnog rondom loopt, maar dan in verschillende stappen wordt aangebracht. Dit is natuurlijk wel een stuk prijziger omdat er in meerdere etappes gedrukt moet worden. De keuze is aan jou.

Alternatieve druktechnieken voor relatiegeschenken

Een van de belangrijkste redenen waarvoor bedrijven aankloppen bij VK Print is dat ze relatiegeschenken willen laten bedrukken. Dit kunnen allerlei verschillende producten zijn, maar als ze qua formaat afwijken (oftewel: ze zijn niet plat) dan is de kans groot dat ze er een alternatieve druktechniek voor nodig hebben, zoals rondzeefdruk of tamponprint. En daarvoor ben je bij VK Print aan het juiste adres. In hun werkplaats beschikken ze over alle apparatuur en zeven om diverse alternatieven druktechnieken aan te kunnen bieden. En dat zijn echt niet alleen rondzeefdruk en tamponprint. Je kunt namelijk ook bij ze terecht voor vlakzeefdruk, transferdruk en zelfs textieldruk. Voor elk van deze technieken beschikken ze over de juiste materialen, inkten en apparaten, voor alleen het allerbeste resultaat en de meest duurzame print. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn