Volg een opleiding tot hovenier als je lekker in de tuin wilt werken

Als we zo rond de 15 jaar zijn, dan moeten we een beroepskeuze maken. Vervolgens zoeken we daar en opleiding bij uit en dan zitten we tot onze 20ste, of soms nog langer, onder de pannen. Het probleem is dat iemand van 15 niet weet wat hij of zij wil ook al denkt hij of zij te weten wat hij of zij wil. Want wat je wilt op je 15de is in de regel niet wat jij wilt. Je bent immers beïnvloedt door je omgeving, ouders, vrienden, cultuur, et cetera. Misschien denk je dat je veel geld moet verdienen en daarom zoek je naar een opleiding bij uit waar je een goed betaalde baan mee kunt krijgen. Als je 15 bent ga je daar ook niet diepzinnig over na zitten denken, want je bent vooral bezig met het versieren van meisjes en/of jongens, gamen, hangen met je vrienden, ergernissen over de hoeveelheid huiswerk en natuurlijk weekendjes stappen en drinken. Nadenken over je toekomst is dan ook een extra last waar je helemaal niet op zit te wachten als je een puber bent. Daarom ga je in de regel gewoon met de stroom mee en wat jij denkt dat je wilt is dan ook wat je als leidraad gebruikt. Dat is immers lekker gemakkelijk. Maar als je eenmaal die gekozen opleiding volgt, dan kan het best zo zijn dat je daar al snel een gloeiende hekel aan hebt. In plaats van zulke algemene doelen te volgen zoals geld verdienen, kun je beter dicht bij jezelf blijven. Als je ontdekt of weet dat je het fijn vindt om buiten te zijn en dat je groene vingers hebt, dan is het geen slecht idee om een opleiding tot hovenier te volgen.  Als je namelijk een opleiding tot hovenier gaat volgen, dan ben je logischerwijs veel buiten, zowel tijdens de opleiding als later wanneer je een opgeleid hovenier bent. Daarnaast kun je je groene vingers helemaal los laten. Maar een hovenier doet meer dan alleen in de tuin wroeten. Je denkt ook na over het grote plaatje, je communiceert met mensen over de inrichting van hun tuin en je neemt een stukje tuinarchitectuur voor je rekening. Het is dus ook een zeer creatief beroep waar je veel voldoening uit kunt halen. Elke tuin die jij helpt ontwikkelen is een kunstwerkje op zich en natuurlijk ontvang je ook veel waardering van de klanten. Dus als je weet dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt en als je inderdaad de buitenlicht in wilt, kies dan voor een opleiding tot hovenier.

Waar kan ik een opleiding tot hovenier volgen?

Mocht je een opleiding tot hovenier willen volgen, dan ben je bij terratrainingen.nl aan het juiste adres. Het is belangrijk dat je bij een opleiding tot hovenier ook meteen in de praktijk terecht komt via een stagebedrijf of een werkgever waar je al voor werkt. Als je bijvoorbeeld in dienst bent bij een hovenier en je wilt zelf ook hovenier worden, dan kun je je kennis direct in de praktijk brengen. Mocht je een opleiding tot hovenier volgen bij terratrainingen.nl, dan krijg je te maken met het volgende:

  • Studieduur van 6 maanden tot 3 jaar
  • Klassikale studie, zelfstudie en BPV
  • Erkend door het ministerie van OC&W
  • Derde leerweg niveau 3
  • Erkend mbo-diploma

Dus voor en opleiding tot hovenier zit je bij terratrainingen.nl helemaal goed.

Neem snel contact op via terratrainingen.nl

Mocht je meer willen weten of heb je specifieke vragen, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen met terratrainingen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn