Vind snel het goedkoopste abonnement door sim only te vergelijken

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je gewoon niet waar je voor moet kiezen. De hooiberg lijkt dan ook alsmaar groter en groter te worden, waardoor die ene speld steeds lastiger te vinden is. Je ziet met het energieleveranciers, met laptops, televisies, etenswaren en dus ook met sim only abonnementen. Niet alleen moet je nadenken over het soort telefoon dat je wilt hebben, maar je moet daar vervolgens ook nog eens een abonnement bij zoeken. Nu is het zo dat je lekker wordt gemaakt met ‘gratis’ telefoons bij een abonnement. In de begintijden zag je de klassieke Nokia in de reclame folders voor slechts 1 euro. Als kind dacht je toen dat dat ook echt 1 euro was. Natuurlijk had je niet door dat je naast die ene euro, ook gewoon een x aantal euro’s per maand moest betalen aan abonnementskosten. Die ene euro was meer symbolisch, maar toch heeft een dergelijke reclame effect. Tegenwoordig is de strategie veranderd. De providers bieden hun abonnement aan als een pakket met een x aantal MB’s en belminuten voor een vast bedrag per maand en vervolgens lijkt het alsof je daar dan een telefoon bij krijgt. Je kunt dan kiezen voor abonnement A of B en bij A krijg je een Samsung Galaxy S7 en bij B krijg je een iPhone X. Via deze methode en formulering worden de beloningscentra in de hersenen geactiveerd. Het is net alsof je een cadeautje krijgt. Je sluit immers een abonnement af en je krijgt daar dan een telefoon bij. Bij het verlengen van een abonnement wordt deze methode nog slinkser toegepast. De provider nodigt je dan uit om een nieuwe telefoon uit te zoeken. Maar in al deze gevallen is er van ‘krijgen’ geen sprake. De kosten van de telefoon zitten gewoon bij het abonnement inbegrepen. Je betaalt je telefoon dus in maandelijkse termijnen. Daarom is het veel voordeliger om een sim only abonnement af te sluiten, want dan betaal je niet voor de telefoon. Door sim only te vergelijken met normale abonnementen, zie je ook meteen hoe groot het deel is dat je voor de telefoon moet betalen. Als je een gemiddelde sim only gaat vergelijken met een standaard abonnement met beide hetzelfde aantal MB’s en belminuten, dan zie je dat het verschil soms wel 50 euro is. Dat betekent dat je bij het gewone abonnement waar de telefoon dus bij zit inbegrepen, 50 euro per maand inlevert om die telefoon te bekostigen. De vraag is dan of je dat de moeite waard vindt en of je dat geld niet liever ergens anders aan besteedt. Indien dat het geval is, stap dan over op sim only.

Waar kan ik sim only vergelijken?

Maar als je een sim only abonnement wilt afsluiten, dan wil je wel een abonnement met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Daarom moet je eerst sim only vergelijken. Dan ontdek je bijvoorbeeld snel dat je heel goedkoop uit kunt zijn, maar dat de goedkoopste providers niet altijd heel snel zijn wat betreft het internet. Ook qua service kan het soms tegenvallen. Ook de duurste providers zijn niet altijd de beste. Daarom moet je eerst in alle rust sim only gaan vergelijken. Sim only vergelijken kan via simonly.com. Hier vind je alle providers op een rij en deze kun je dan allemaal qua sim only gaan vergelijken. Denk aan providers als:

  • Belsimpel
  • Ben
  • Simyo

Surf naar simonly.com, vergelijk en sluit een abonnement af

Na het sim only vergelijken, kun je meteen op de link van de website van de provider klikken om je abonnement ook direct af te sluiten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn