Makkelijk dankzij hulp bij stoppen met roken

Makkelijk dankzij hulp bij stoppen met rokenIk heb lange tijd gerookt. Met een lange tijd bedoel ik echt een periode van meer dan twintig jaar. Het zat verweven in alles wat ik deed. De dag begon met een sigaret, na de lunch een sigaret en een avond in de kroeg kostte me steevast meer dan een pakje sigaretten. Het was geworden wie ik was, terwijl dat nooit het idee was. Ik was begonnen met roken omdat mijn toenmalige vriendin rookte. Of zij nog rookt, dat weet ik niet. Wat ik wel wist, was dat het hoog tijd geworden was om te stoppen met roken. Maar alle pleisters en kauwgom hebben me niet kunnen helpen. Al met al is het er alleen maar erger door geworden, omdat ik door bleef roken terwijl ik ook nicotine via de pleisters en kauwgom binnenkreeg. Uiteindelijk heb ik besloten om te zoeken naar hulp bij stoppen met roken. Niet omdat ik het echt niet kan zonder hulp bij stoppen met roken, maar om het mezelf makkelijker te maken. Ik kan er nogal moeilijk jaren over doen wanneer ik eigenlijk een jaar geleden al had willen stoppen, dat is gewoon dom.

Echte hulp bij stoppen met roken

Je kent ze wel. Die websites waar je tal van tips kunt vinden en waar gouden bergen beloofd worden en waar je het echt zelf moet doen:

  • Je bent sterk;
  • Je kunt het;
  • Het is maar een verslaving.

Ik heb er geen ruk aan gehad. Die vage tips en onzin is niet aan mij besteed. Als ik hulp bij stoppen met roken wil, dan ben ik ook echt op zoek naar hulp bij stoppen met roken, niet naar een website waar een paar mensen wat dingen onder elkaar gezet hebben. Daarom ben ik verder gaan zoeken en kwam ik bij True Colors terecht, https://www.praktijktruecolors.nl/hulp-stoppen-roken/. Een website waar geen onzin op staat en waar je direct een afspraak kunt maken om hulp bij stoppen met roken te regelen. Ik ben er goed geholpen en heb beter in leren zien wat het roken nu echt voor mij betekent en wat de gevolgen ervan zijn. Door de patronen te doorbreken was het makkelijker om de eerste weken door te komen, de weken waarin de lichamelijke ontwenning zich het beste laat merken. Ik ben er sterker door geworden. Niet alleen dankzij de hulp bij stoppen met roken, maar door de inzichten die ik over mezelf verkregen heb in het proces.

Trainingen en aan de slag

Hulp bij stoppen met roken is ideaal, maar je moet als persoon wel sterk in je schoenen staan om de strijd aan te gaan. Het is een verslaving. Een gewoonte die zich in gedragspatronen genesteld heeft en waar je mee aan het werk moet om dit aan te pakken. Het maken van rekensommen of het constant poetsen van je tanden helpt niet. Je moet naar de wortel van het gedrag. Waarom rook je nog? Wat betekent het roken voor je? Definieert het je als persoon? Wanneer je de antwoorden op deze vragen hebt, dan kun je aan de slag en kun je stappen zetten. Uiteindelijk heb je het roken niet nodig. Er zijn meer mensen op de wereld die niet roken dan er mensen zijn die het wel doen – en er zijn echt personen die het slechter hebben dan jij die het zonder sigaretten op hebben kunnen lossen. Maar ik geef graag toe dat ik het niet zelf kon en dat ik hulp bij stoppen met roken gebruikt heb om het mezelf makkelijker te maken – en het is mooi dat het kon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn