Kies de beste hondenbrokken

Hebben jullie thuis een hond? Dan is de kans groot dat je deze hondenbrokken te eten geeft. Dit is in Nederland het meest populaire voer onder hondenbezitters. Logisch ook, want het is relatief voordelig, het is gemakkelijk te voordelen en het blijft lang goed. Als jij echter hondenvoer gaat kopen, dan is het wel van belang dat je er op let dat deze van een goede kwaliteit zijn. Ook voor dieren is voedsel immers erg belangrijk om gezond te blijven. Welke zaken zijn nu van belang bij hondenbrokken, waar moeten deze aan voldoen om gezond voor honden te zijn? Ze moeten:

  • gezonde vetten bevatten, zoals omega 3, 6 en 9, dit geeft jouw beestje energie
  • het liefst vlees bevat, dat is van nature het voedsel van de hond en daardoor het meest geschikt voor ze
  • zo weinig mogelijk koolhydraten bevatten, aangezien ze deze nauwelijks nodig hebben
  • over de juiste vitamines en mineralen beschikken, voor een goede weerstand en gezondheid
  • geen toegevoegde smaak- en kleurstoffen hebben, deze voegen niets toe en zijn ongezond
  • geen zuivel en soja bevatten, aangezien dit slecht verteerd wordt

Dit zijn dus allemaal zaken om in de gaten te houden op het moment dat jij op zoek gaat naar hondenbrokken voor jouw trouwe vriend.

Welk merk hondenbrokken?

Maar als jij hondenbrokken voor jouw viervoeter uit gaat zoeken, let je dan wel echt op dat deze van een goede kwaliteit zijn? Baasjes zijn net mensen en dus geneigd om voor de voordeligste optie te gaan. Maar vaak bevatten de goedkoopste merken niet de gezonde bestanddelen zoals hierboven aangegeven. De duurste hoeven wat dat betreft trouwens niet echt beter te zijn. Bekijk dus goed de ingrediƫntenlijst en maak een weloverwogen keuze. Het kan echter zo zijn dat de hondenbrokken die jij uitgekozen hebt, niet per se de favoriet van jouw dier zijn. Koop daarom nooit heel grote zakken in een keer als je een nieuw merk probeert, maar begin wat kleiner. Laat je hond het eens uitproberen en houd goed in de gaten hoe hij er op reageert. Is hij energiek en zit hij goed in zijn vel? Of eet hij er weinig van, gaat de vacht er wat dof uitzien en wordt hij wat lusteloos? Dit zijn allemaal zaken die aan kunnen geven hoe jouw beestje het merk dat jij gekozen hebt waardeert. Soms heb je geluk en kies je meteen het juiste merk, bij volgende honden zul je misschien meerdere merken hondenbrokken moeten proberen totdat je de juiste variant gevonden hebt.

Hoeveelheid voer per dag

Baasjes twijfelen niet alleen over welk merk hondenbrokken ze moeten kiezen, maar ook over de hoeveelheid die ze op een dag aan hun beestje moeten geven. Over het algemeen kan gezegd worden dat men al snel geneigd is om teveel te geven. Let daar dus op. Je kunt aan je dierenarts vragen wat voor jouw viervoeter een gezond gewicht is, maar je kunt ook zelf naar het postuur kijken. Kun je nog net de ribben een beetje zien? Dan zit jouw beestje over het algemeen op een gezond gewicht. Is dit niet het geval, dan kun je dus wel wat minderen en zie je de ribben juist heel scherp, dan is wat extra hondenbrokken op een dag geen overbodige luxe. Meer over dit onderwerp kun je lezen op Tinki. Bij hen kun je bovendien ook veel verschillende voermerken met elkaar vergelijken en je kunt de prijzen vergelijken van winkels die dit verkopen. Als je hondenbrokken wilt gaan kopen, dan doe je er dus goed aan om eerst eens op Tinki.nl te kijken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn