Horlogebanden maken het horloge

dehorlogebandenspecialist - Horlogebanden

Mensen realiseren het zich vaak onvoldoende, maar horlogebanden zijn voor de uitstraling van horloges heel belangrijk. Natuurlijk speelt het uurwerk hier ook wel een rol bij, maar de kracht van het bandje moet zeker niet onderschat worden. Ben jij uitgekeken op het horloge dat je nu draagt, dan is het dus niet noodzakelijk om een nieuwe te kopen, je kunt ook gewoon eens op zoek gaan naar een nieuw horlogebandje. De kans is groot dat je er dan weer iets van kunt maken dat echt weer helemaal bij jouw eigen stijl past. Daarnaast is het ook zo dat horlogebanden vaak de onderdelen zijn die het snelst slijten. De uurwerken kunnen vaak heel lang mee, er hoeft alleen af en toe een nieuwe batterij in geplaatst te worden. Door het om en af doen kunnen de bandjes echter wel te maken krijgen met slijtage. Je hoeft dan dus niet meteen op zoek te gaan naar een compleet nieuw exemplaar, maar je hoeft enkel een nieuwe horlogeband aan te schaffen. Zo kun je er weer tijden mee vooruit. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om op zoek te gaan naar horlogebanden, het kan zijn om jouw horloge weer als nieuw te maken, maar ook om deze eens een compleet ander uiterlijk te geven.

Horlogebanden van verschillende materialen

Ga je een nieuw horlogebandje uitzoeken, dan kun je hiervoor uit verschillende materialen kiezen. Horlogebanden kunnen gemaakt worden van bijvoorbeeld leer, metaal, rubber en nyto strap, wat een geweven nylon product is. Wat zou nu je keuze voor een van deze materialen kunnen bepalen?

  • de uitstraling die het materiaal heeft, metalen bandjes geven immers een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld rubber of leer
  • de kleuren die bij de verschillende materialen mogelijk zijn
  • hoe het product aanvoelt aan jouw huid

Wat kleuren betreft is het zo dat er bij metalen en leren horlogebanden veel minder mogelijkheden zijn dan bij nyto strap en rubber, aangezien deze laatste kunstmatige materialen zijn die in iedere gewenste kleur te maken zijn. Bij metaal en leer ben je toch gebonden aan de natuurlijke kleurtinten waarin deze voorkomen. Vergeet ook zeker niet het punt van contact met je huid. Metaalsoorten voelen immers heel anders aan dan de andere soorten. Dit is absoluut een puntje om rekening mee te houden als jij op zoek gaat naar een nieuw bandje. Gelukkig zijn er zoveel verschillende horlogebanden te krijgen dat er voor iedere voorkeur en smaak wel een goede optie te krijgen is.

Kies uit veel opties

Er zijn dus verschillende opties wat betreft horlogebanden, waar moet jij nu allemaal op letten als je een nieuwe wilt kopen? In de eerste plaats is het goed om te kijken naar de aanzet aan het horloge, is deze recht of niet? alleen met een rechte aanzet kun je gemakkelijk zelf het bandje vervangen. Daarnaast is de maat ook belangrijk om te weten. Hiervoor meet je de ruimte tussen de bandaanzetten op in millimeters. Zo weet je welke maat jij nodig hebt. Pas als je deze twee zaken weet, de aanzet en de maat, kun je echt op zoek gaan naar horlogebanden. Pas dan kun je een keus gaan maken uit materiaal en kleur. Wil jij er zeker van zijn dat jij uit een zo groot mogelijk aanbod kunt kiezen, kijk dan eens bij de Horlogebanden Specialist. Zij bieden echt een heel ruime collectie op dit gebied en je kunt daardoor eigenlijk voor ieder horloge wel een geschikte band bij hen vinden. Als je een nieuw horlogebandje nodig hebt, dan is de Horlogebanden Specialist dus een goede keus om naar toe te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn