Het grote bedrijfsvoordeel van een osint training

Uiteraard vraag je je af wat OSINT (Open Sourse Intelligence) betekent. Ik zou zeggen dat het maar één woord betekent, namelijk “voordeel”. En hoe gebruik je het? Vergeef me als ik als een woordenboek klink, maar een voordeel wordt gebruikt als voorwaarde voor een grotere kans op succes. Laten we hier een klein beetje in detail over praten. Wanneer we het hebben over open source intelligence (OSINT), is het algemeen bekend dat we het hebben over informatie die openbaar, legaal en beschikbaar is. Het maakt niet uit of de gegevens zijn geproduceerd voor een breed publiek of voor een geselecteerd publiek. Het is niet belangrijk of het wordt gepresenteerd als een video of als een blogpost en ook niet als het wordt weergegeven op een bekende krantenwebsite of op een onbekend maar toch specifiek forum. Onmetelijke hoeveelheden persoonlijke en potentieel belastende gegevens worden momenteel opgeslagen op websites, apps en sociale mediaplatforms. Dingen die mensen dagelijks openen en bijwerken via hun apparaten. Deze gegevens kunnen een bewijs worden voor overheden en bedrijven om te gebruiken bij het oplossen van financiële, werkgelegenheids- en criminele kwesties met de hulp van een professionele informatie-verzamelaar die een osint training heeft gevolgd. Hieronder de voordelen van OSINT en het volgen van een osint training:

  • het is veel minder duur in vergelijking met traditionele hulpmiddelen 
  • biedt eenvoudige toegang tot en het delen van informatie
  • brengt ondersteuning voor langetermijnstrategieën voor verschillende bedrijfsdoelen

Met hulp van een osint training gegevens eenvoudig vinden, verzamelen en analyseren

Veel mensen denken dat het gebruik van hun favoriete internetzoekmachine voldoende is om de gegevens te vinden die ze nodig hebben en beseffen niet dat het grootste deel van het internet niet door zoekmachines wordt geïndexeerd. Tijdens een osint worden studenten legitieme en effectieve manieren aangeleerd om deze gegevens van internet te vinden, te verzamelen en te analyseren. Een osint training leert je alles over betrouwbare plaatsen om gegevens te verzamelen. Zodra je over de informatie beschikt, wordt je getoond hoe je ervoor kunt zorgen dat deze informatie goed is, hoe je kunt analyseren wat je hebt verzameld en hoe je deze informatie kunt gebruiken voor je onderzoeken. De osint training heeft een instapniveau. Je hoeft dus geen voorafgaande kennis van OSINT te hebben. De cursus gaat door vele gebieden van het veld. Je leert de huidige technieken en hulpmiddelen die gerechtelijke instanties, politie, privédetectives en cyberaanvallers gebruiken om de enorme hoeveelheid informatie op internet te doorzoeken, de resultaten te analyseren en te draaien naar interessante stukjes gegevens. Het doel van een osint training is om de basis van OSINT te bieden aan de deelnemers. Voornamelijk om succesvol te zijn in hun vakgebied, of het nu gaat om analisten, privé-detectives, onderzoekers van verzekeringsclaims, persooneel van gerechtelijke instanties of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar OSINT.

Stop met het verspillen van je tijd!

Door een overvloed aan informatie op het internet, is OSINT bijna onmogelijk om te navigeren zonder de juiste kennis. Als je echt al je informatie wilt omzetten in bruikbare informatie, heb je de juiste osint training nodig. International Anti Crime Academy ondersteunt je met een professionele osint training voor een snelle en duidelijke analyse van documenten, webpagina’s of sociale media, waardoor je organisatie efficiënter en effectiever wordt. Probeer de Nederlandstalige osint training en ervaar wat het betekent om echt voordeel te halen uit gegevens! De Anti Crime Academy onthult je alle intenties en inzichten die meestal verborgen blijven. En je kunt de ondersteunende kennis die je ontvangt tijdens de osint training afstemmen op je specifieke behoeften en gebruiken voor snelle beslissingen en geschikte acties. Meer informatie vind je op website anti-crime-academy.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn