Het belang van een luchtreiniger in huis

Het belang van een luchtreiniger in huisHoewel de meeste mensen op de hoogte zijn van verontreinigende stoffen die buiten rondzweven, kan het als een verrassing komen om te horen dat mensen met allergieën binnen nog kwetsbaarder kunnen zijn. Binnenlucht – waar we meer dan driekwart van onze dagen doorbrengen – is vaak nog meer vervuild ten opzichte van buitenlucht. Mensen met allergieën moeten de blootstelling aan triggers verminderen en samenwerken met een arts aan een medicijnstrategie. Maar heel veel van de reeds vermelde schadelijke verontreinigende stoffen, kunnen effectief verwijderd worden met een luchtreiniger. Op zichzelf staande luchtreiniger die is ontworpen om een ​​aangewezen gebied te filteren, moet worden geplaatst in kamers waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt, zoals de slaapkamer. Vergeet echter niet om de filter regelmatig te vervangen op basis van de suggestie van de fabrikant. Met zoveel opties die er zijn, kan het lastig zijn om de beste luchtfilter te vinden die zowel effectief als veilig is, kun je de website www.luchtreiniger.nl raadplegen. In het menu kun je ‘informatie’ aanklikken. Dit is een handige informatiebron om te bepalen welke luchtreiniger je nodig hebt. Geraak je er alsnog niet uit of heb je vragen, dan kun je het deskundige team van Luchtreiniger.nl contacteren, die je graag helpt met het beantwoorden van je vragen. Voor zuivere binnenlucht, elimineer bronnen van vervuiling, zoals:

  • sigarettenrook
  • luchtverfrissers
  • houtgestookte open haarden
  • agressieve schoonmaakmiddelen

Kan een luchtreiniger je helpen gemakkelijker te ademen?

Naast het feit dat je misschien een roker bent of een gezinslid hebt dat rookt, delen velen van ons onze huizen met huisdieren. Dit gaat vaak gepaard met onaangename geuren van urine en huidschilfers. Dit kan best vervelend zijn voor gezinsleden die allergieën hebben. Je kunt misschien denken om dat dagelijks stofzuigen voldoende is, maar stofzuigen verwijdert niet alle vervuilende stoffen in de lucht. Als je lijdt aan astma, allergieën of andere aandoeningen aan de luchtwegen die kunnen verergeren door in de lucht zwevende deeltjes, kan een luchtreiniger je wat verlichting bieden. Luchtreinigers zijn vooral belangrijk in huis omdat ze snel en geluidloos allergenen en andere deeltjes verwijderen en effectief geuren, pollen, rook, stof, huidschilfers van huisdieren en bijna alle andere verontreinigende stoffen in de lucht verwijderen of verminderen. Zonder een luchtreiniger verzamelt je huis veel stof en ziektekiemen, wat tot gezondheidsproblemen zou kunnen leiden. Dus het antwoord op de vraag of een luchtreiniger je kan helpen gemakkelijker te ademen, is ‘ja’. Om luchtverontreinigende stoffen te verwerken en te verwijderen, maken luchtreinigers gebruik van verschillende technologieën. Een HEPA luchtreiniger maakt gebruik van een ventilator om lucht door de geplooide hoog-efficiënte fijnstabiliserende HEPA-filters te trekken om de deeltjes mechanisch op te vangen. Dit is een van de meest effectieve soorten luchtreinigers omdat het, vanwege het gebruik van ventilatoren, geen ozon produceert.

Goed om te weten

Houd er ten slotte rekening mee dat luchtreinigers geen op zichzelf staande oplossing zijn. Als je met iemand woont die binnenshuis rookt, is geen apparaat of filter gecertificeerd om al die tweedehands rook te verwijderen. Een luchtreiniger zal slechts een bijdrage leveren tot het verminderen van de tweedehands rook. Een andere manier om ervoor te zorgen dat irriterende stoffen in je longen terechtkomen, is door ze niet te gebruiken of ervan weg te blijven. Doe dat allemaal, en een draagbare luchtreiniger is een waardevolle aankoop, vooral voor mensen met allergieën of astma, mensen met een risico op hart- en vaatziekten en gezinnen met jonge kinderen. Maar dit neemt niet weg dat iedereen van de voordelen van een luchtreiniger kan profiteren. Zuivere lucht inademen is voor elk mens een noodzaak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn