Ga voor iets nieuws, ga voor houten horloges

Jarenlang heb ik mijzelf bezig gehouden met horloges. Sommige mensen houden van auto’s, andere mensen worden gek van postzegels en ik ben iemand die intens kan genieten van een nieuw horloge. Nadeel is wel dat je eigenlijk nooit lang tevreden bent met één horloge. Op het moment dat je een nieuw horloge koopt is je uurwerk nog nieuw en vers. Maar elke dag na de aankoop wordt je horloge immers ouder en daarmee ook ouderwetser. Het is als met een auto waar je de eerste dag nog kunt genieten van de zogenaamde nieuwe auto geur, maar daarna zal de geur verdwijnen en hoe langer je je auto gebruikt, des te minder zal de auto waard worden. Nu is dat niet zo erg als je geen autoliefhebber bent, want je wilt gewoon van A naar B. Een auto is dan een middel tot een bepaald doel. Maar als autoliefhebber is de auto zelf het doel en als verzamelaar heb je ook geen behoefte om in de auto te rijden, maar wil je ze verzamelen en conserveren. Zo is het ook met mijn liefde voor horloges. Ik heb ze niet nodig om te tijd in de gaten te houden, want daarvoor kan ik altijd mijn smartphone gebruiken. Ik ben een liefhebber van horloges vanwege het idee dat het gewoon mooie sieraden zijn. Dit betekent dat ik vele horloges bezit en nog altijd op zoek ben naar unieke toevoegingen aan mijn verzameling. Nu wordt het uiteraard steeds moeilijk om nog een horloge te vinden dat echt uniek is. Hoe meer horloges ik verzamel des te langer duurt het voor ik er weer eentje vind die echt iets toevoegt. Vaak moet ik een paar jaar wachten tot de technologie weer iets nieuws toevoegt aan de horloges. Daarom zie je ook echt een soort geschiedenis van de techniek in mijn verzameling. Wat dat betreft worden de verschillen tussen de horloges steeds kleiner. Maar gelukkig heb je soms van die ontwikkelingen die totaal anders zijn dan al het voorgaande. Zo heb je nu houten horloges. Voorheen had je vooral metalen horloges en horloges met leren bandjes. Binnen dat domein moest ik dan op zoek naar variatie. Nu kan ik eindelijk buiten dat domein treden en mijn verzameling aanvullen met houten horloges en ik moet zeggen, deze houten horloges zijn echt schitterend. Het is mooi om te zien hoe men tegenwoordig houten horloges kan vervaardigen waar de natuur (hout) samenkomt met de techniek (uurwerk, technologische snufjes, verlichting, et cetera). Ik ben dan ook blij dat deze houten horloges zijn ontwikkeld, want het heeft mijn hobby opeens een enorme boost gegeven. Ik kan voor nu weer volop bezig met het verzamelen van houten horloges. Uiteraard koop ik niet gelijk 10 horloges. Ik neem rustig de tijd, maar het is fijn om te weten dat ik een volledige poel heb om uit te kiezen.

Waar koop ik mijn houten horloges?

Ik koop mijn houten horloges op verschillende plekken, want verschillende winkels hebben verschillende houten horloges. De ene winkel heeft daarom precies het horloge wat ik zoek of wat ik mooi vind of wat een waardevolle toevoeging is voor mijn collectie. Ik moet zeggen dat van alle winkels en webwinkels er eentje is die er uitspringt en dat is Lumbr. Het mooie aan deze webwinkel is dat ze gebruik maken van duurzaam hout. Dat vind ik persoonlijk wel prettig, want ik ben erg begaan met het milieu, vooral in deze tijden waarin bossen zonder meer worden gekapt voor de zogenaamde vooruitgang van mens. Het idee dat het hout waarmee mijn houten horloges zijn gemaakt duurzaam is, biedt wel een soort van rust in de bovenkamer. Ik heb dus geen schuldgevoel wanneer ik mijn hobby najaag om zoveel mogelijk houten horloges te bezitten. Een ander punt waarom ik zo tevreden ben met Lumbr, is vanwege het feit dat alle horloges gemaakt zijn aan de hand van een eigen uniek design. Dit maakt dat alle houten horloges uniek zijn en dat is precies wat ik als verzamelaar verwacht van een horloge. Soms ontkom je er niet aan, maar producten die het resultaat zijn van massaproductie zijn natuurlijk niet de fijnste toevoegingen voor wat voor collectie dan ook. Je zal een autoverzamelaar dan ook niet blij maken met een auto die van de lopende band komt en waar nog duizenden anderen van op de wereld zijn. Een oldtimer waar er nog maar een paar van over zijn op de hele wereld en die nog met de hand is gemaakt, dat is een auto waar een verzamelaar blij van wordt. Dus houten horloges gemaakt aan de hand van een uniek ontwerp zijn horloges waar ik als verzamelaar erg blij van word.

De verschillende houten horloges van lumbr.nl

Om je een idee te geven hoe gevarieerd de houten horloges zijn die je kunt bestellen via deze website zal ik hieronder iets meer vertellen over de soorten. Zo kun je bij lumbr.nl terecht voor de volgende houten horloges:

  • Houten horloge Chrono
  • Houten horloge Aurora Pink
  • Houten horloge Aurora Green
  • Houten horloge T1M3

De Chrono horloges zijn robuust en wat grover en erg geavanceerd wat techniek betreft. Ideaal voor mannen dus. Een Aurora horloge is wat design betreft slank en chique en past daardoor ook perfect rondom de pols van een dame. Een roze kleur geeft het Aurora horloge een extra vrouwelijk tintje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn