De nieuwste 3D printer: De Aether 1

Llowlab - 3d printerDe firma Llowlab weet alles over de 3D printer. Daar laten ze u graag van meegenieten, want alle nieuwe uitvindingen worden genoemd en beschreven op hun website. Deze website vindt u via Llowlab.nl. Hier leest u uitgebreid alles over de nieuwste 3D printers, maar ook over 3D scanners. Zo leest u bijvoorbeeld veel informatie over de nieuwe 3D printer met de naam Aether 1. Deze nieuwste 3D printer komt uit Amerika en is zelfs behoorlijk betaalbaar. De producent achter dit apparaat wil namelijk graag dat deze techniek zich zo snel mogelijk verspreidt. Alsnog betaalt u er wel een aantal duizend euro voor, maar het is eigenlijk niets vergeleken met doel waarvoor dit apparaat ingezet kan worden. Ga naar de site en lees artikelen als:

  • Hoe werkt een 3D printer
  • Voor- en nadelen
  • Geschiedenis
  • Rapid Prototyping: het verschil met 3D printen

Wilt u meer informatie, dan kunt u ook gelijk maken van de optie om contact op te nemen. De contactgegevens vindt u onder ‘contact’.

Een 3D printer die kan schilderen

Misschien bent u enorm creatief en houdt u ervan om lekker te schilderen. Eigenlijk doet u niets liever in uw vrije tijd. U wilt het heerlijk om met kwasten en verf in de weer te zijn. Wat u schildert, dat verschilt eigenlijk per dag. Het ligt er eigenlijk maar net aan waar u op dat moment zin in heeft. De ene keer is het een portret dat u maakt, terwijl het de volgende keer weer een schilderij kan zijn van een stukje natuur. U grijpt in ieder geval iedere mogelijkheid aan om steeds beter te worden in wat u doet. Daarom ziet u het ook als een uitdaging om veel verschillende dingen te schilderen en veel te experimenteren met kleurgebruik. Het abstract schilderen heeft eigenlijk wel uw voorkeur. U kunt hier goed uw gevoel in kwijt, waardoor het erg ontspannend werkt. Toch vindt u het ook heerlijk om de natuur in te gaan met uw schildersezel en een herkenbaar stukje Nederland vast te leggen. Het maakt voor u niet uit wat het weer is, want iedere weersomstandigheid geeft weer een frisse blik op de situatie. Een stukje natuur ziet er in de zon heel anders uit dan op een grijze en grauwe dag. Wel zit u zelf het liefst buiten met mooi weer, want schilderen in de regen is natuurlijk geen doen. Als opleiding volgt u ook een creatieve opleiding. Dat is wat u altijd al wilde doen. U zult er alles aan doen om er uw werk van te kunnen maken. Het lijkt u fantastisch om een eigen galerie te kunnen openen op den duur. Dat moet een galerie gaan worden in een oude boerderij, waar mensen overdag lekker naar binnen kunnen lopen en genieten van uw werk. Daarnaast wilt u opdrachten aan gaan nemen van mensen, zodat u in beeld brengt waar mensen mee in hun hoofd rondlopen. Dat vindt u geweldig om te begrijpen wat mensen qua visualisatie in hun hoofd hebben zitten. De stap van schilderen naar een 3D printer lijkt misschien groot, maar dat is het tegenwoordig al niet meer. Wat er vandaag de dag met een 3D printer al mogelijk is, kan eigenlijk ook tot kunst gerekend worden. Een 3D printer is eigenlijk zelf al een kunstwerk. De technologie is al erg ver op het moment en het einde is nog lang niet in zicht. Het 3D printen wordt in rap tempo steeds bekender, maar het kan heel goed zijn dat u nog geen flauw idee hebt wat 3D printen eigenlijk is. Met een 3D printer kunnen er objecten worden gemaakt in 3D. Deze objecten zijn dus van alle kanten te bewonderen, in tegenstelling tot de papierprinters. Papierprinters dienen ook uitsluitend om letters of afbeeldingen mee op papier te kunnen krijgen, terwijl dit totaal anders is bij een 3D printer. Hier gaat het namelijk niet om krijgen van letters of afbeeldingen op papier, maar om het gebruiken van materialen om objecten mee te ontwerpen en te produceren. Eigenlijk is het een soort fabriekje. Op den duur zal er zo’n 3D printer in vrijwel ieder huishouden zijn te vinden, waar u onder meer uw eigen sieraden en dergelijke mee zal kunnen printen. Misschien bestaan er op den duur wel helemaal geen winkels meer. De tijd zal het uitwijzen.

Levensreddende functie

Er bestaan al zeer slimme 3D printers. Een 3D printer die nog maar sinds kort beschikbaar is, is de Aether 1. We kunnen deze 3D printer echt wel een revolutie noemen, want de producenten hebben een mega sprong in de tijd gezet. Met deze 3D printer is het al mogelijk om voedsel te kunnen printen. Ja, echt eetbaar voedsel. Dat klinkt alsof het uit een film komt, maar het is echt waar. Het is overigens niet alleen mogelijk om voedsel te printen, het is ook al mogelijk om deze 3D printer te laten schilderen. Deze kan dus kunstwerken maken in een handomdraai, zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen. Het is de vraag hoe uniek het is natuurlijk, maar het is een mogelijkheid. Deze 3D printer heeft ook een zeer functioneel doel, namelijk dat er menselijke weefsels mee geprint kunnen worden. Hier kunnen beslist levens mee gered worden. Wat dat betreft is het dus niet alleen maar bijzonder dat deze printer zoveel kan, maar ook dat het zo’n grote rol kan spelen in mensenlevens.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn