Zoekt u goede tweedehands machines?

Ben jij ook op zoek naar tweedehands machines? In welke sector je ook werkt (elektronica, metaal, verpakking, plastic, farmaceutica, bedrukking, textiel), wanneer je werkt met machines zal het voorkomen dat het een keer eentje stuk gaat. Dit is het moment je jezelf de volgende vraag moet stellen: moet ik mijn machines vervangen door tweedehands machines of door nieuw apparatuur? Ondanks het onderhoud, regelmatige inspecties of vervanging van reserveonderdelen, moet je de beslissing nemen om nieuwe of gebruikte machines te kopen. In dit artikel lees je waarom tweedehands machines vaak een betere keuze zijn dan het kopen van nieuwe exemplaren.

De financiële voordelen van tweedehands machines

Het meest voor de hand liggende voordeel van het kopen van tweedehands machines is de aankoopprijs. De machine werkt precies hetzelfde als nieuwe apparatuur, maar is veel goedkoper omdat het niet op maat is gemaakt. Het is mogelijk om hoogwaardige apparatuur te kopen tegen een fractie van de kosten van een nieuwe machine en te profiteren van jarenlange betrouwbare service. Tweedehands machines zorgen voor een goed investeringsrendement (ROI- Return on Investment). Het aanschaffen van apparatuur tegen een lagere prijs verlaagt de totale kosten. Het vergelijken van de servicekosten van tweedehands machines en de afschrijving van gloednieuwe apparatuur moet een overweging zijn bij het nemen van uw beslissing. Nieuwe machines worden in waarde zeer snel in waarde verlaagd, waardoor de ROI wordt verlaagd, vooral wanneer het tijd wordt om deze door te verkopen. De eerste eigenaar van de machine heeft het financiële verlies al opgelopen en behoudt daarmee een goede tweedehands prijs. Dit is een factor waarmee u rekening moet houden als u in de toekomst op uitbreiding en vervanging van apparatuur anticipeert.

De voordelen voor je productieproces

Wanneer je een nieuwe machine wilt kopen, denk je vaak eerst na over de kosten en levertijd. Je huidige machine werkt op dit moment niet en je moet zo snel mogelijk een oplossing vinden. Als je een tweedehands machine koopt, is hij waarschijnlijk al op voorraad en je zult hem eerder kunnen krijgen dan wanneer je een nieuwe besteld. Tweedehands machines hebben over het algemeen een levertijd van enkele weken, waarbij het met nieuwe machines vaak een aantal maanden duurt voor je hem in huis hebt. Dit maakt het een aanzienlijke aanwinst in termen van tijd en kosten. Je machine zal sneller operationeel zijn zodat u zo min mogelijk verliest aan productiviteit en omzet. Wat zijn andere voordelen die kunnen worden genoemd? 

Andere voordelen van een tweedehands machine vind je hieronder:

  • Beter voor het klimaat – De aankoop van een gebruikte machine maakt je een meer verantwoordelijk en ecologisch bedrijf door een nieuwe machine aan te schaffen die al op de markt is en eigendom is van iemand anders;
  • Geen verlies in kwaliteit – De gebruikte machines moeten aan bepaalde eisen voldoen. Zo word je gegarandeerd van een goede kwaliteit, zelfs met een gebruikte machine;
  • Bouw een relatie op – Vertrouwen is erg belangrijk wanneer je een gebruikte machine koopt. Wie weet komt dit vertrouwen nog van pas bij je volgende transactie (denk aan lagere prijzen of betere machines!)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn