Zelf een buitenkeuken maken van steigerhout?

Ben jij creatief en wil jij zelf een buitenkeuken maken? Buitenkeukens van steigerhout, je ziet ze steeds meer! Steigerhout is een veelgebruikt materiaal voor bijvoorbeeld vlonders en schuttingen, maar onderschat vooral het aantal buitenkeukens gemaakt van steigerhout niet. Nu de zomer weer om de hoek staat kunnen we weer lekker buiten eten. Hoe leuk (en comfortabel) is het dan om dat eten ook buiten te kunnen bereiden aan een zelfgemaakte buitenkeuken van steigerhout? Zo hoeft niemand meer de gezelligheid te verlaten om naar binnen te gaan om het eten te bereiden. Voor je een buitenkeuken van steigerhout maakt, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Bijvoorbeeld: hoe groot wordt je buitenkeuken, wat heb je allemaal nodig, waar moet je rekening mee houden en hoe onderhoud je een buitenkeuken van steigerhout?

Aan de slag met jouw buitenkeuken van steigerhout!

De eerste stap voor een mooie buitenkeuken is bedenken hoe het eindresultaat moet worden. Het internet staat vol met voorbeelden en bouwtekeningen, die een goede basis vormen voor jouw buitenkeuken. Het grote voordeel van zelf een buitenkeuken maken van steigerhout: the sky is the limit. Je bouwt je keuken precies zoals jij wilt, met alle kast- en werkruimte die jij nodig hebt om al je kookkunsten uit te voeren. Dat betekent dat je bouwtekeningen kunt overnemen, maar ook verschillende tekeningen kunt combineren. Daarnaast, zelf een buitenkeuken maken van steigerhout is een stuk voordeliger dan er een te kopen. Door zelf aan de slag te gaan bespaar je jezelf zo een paar honderd euro! Voor je dan kan beginnen met het bouwen van jouw buitenkeuken, zul je wat inkopen moeten doen. Hieronder vind je de benodigdheden voor een buitenkeuken van steigerhout:

  • Steigerhouten planken (in verschillende maten)
  • Verbindingslatten (in verschillende maten)
  • Zelf borende schroeven (5 x 50 mm)
  • Scharnieren (optioneel)
  • White wash of grey wash

Dit lijkt een aardig lijstje, maar alles wat je nodig hebt voor het maken van een buitenkeuken van steigerhout is te koop bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. Zowel steigerplanken als verbindingslatten zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Hoe groter je wil dat je buitenkeuken wordt, hoe meer planken je natuurlijk nodig hebt en waarschijnlijk ook hoe meer verschillen in maten je moet aanschaffen. Je kunt de planken en latten zelf ophalen maar ook laten bezorgen, wel zo makkelijk! Behandel je planken voor je ze in elkaar zet. Door je steigerhouten planken met een white wash of grey wash te behandelen, zorg je voor een waterafstotend laagje. Daardoor zijn ze ook makkelijker schoon te maken dan wanneer je dat niet doet.

Klaar om te genieten?

Als je dan klaar bent met het maken van je buitenkeuken van steigerhout, is het tijd om te genieten. Nooit meer met tegenzin de gezelligheid van buiten te verlaten om binnen te staan koken. Zie jij jezelf ook al staan in het zonnetje, te genieten van het koken terwijl je lekker doorkletst met je vrienden en familie in de tuin? Geen twijfel dat je je buurman dan je tips en tricks deelt omdat hij ook graag een buitenkeuken wilt maken van steigerhout!

https://www.fredsbouwtekeningen.nl/

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn