Wilt u een woningkeuring?

Wilt u een woningkeuring? Dan bent u bij Holland Building Maintenance aan het goede adres. Een woningkeuring kan u laten uitvoeren wanneer u een eigen woning heeft of een huurt en u er zeker van wilt zijn dat dit een veilige leefomgeving is. Door een woningkeuring komt u erachter hoe veilig de woning is en op welke punten verbetering kan plaats vinden. Een woningkeuring wordt altijd uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, dit zorgt er voor dat u zeker bent dat de uitkomsten onafhankelijk en correct zijn. Bij Holland Building Maintenance laat u een woningkeuring uitvoeren door een gecertificeerde inspecteur en op diverse punten. Bij het bedrijf kunt u kiezen voor een standaard controle of een woningkeuring aanpassen aan specifieke onderdelen die passen bij uw eisen. 

De woningkeuring

Tijdens een woningkeuring wordt gekeken naar diverse aspecten die van belang zijn om een veilig leefklimaat te waarborgen. Er wordt gekeken naar de volgende aspecten:

  • Elektrische installaties: controle van isolatiewaarden, veiligheidsaarding, aanrakingsgevaar, elektra en natte ruimtes. 
  • Gasinstallaties: controle van gastdichtheid en koolmonoxide metingen. 
  • Waterinstallaties: controle op veilige materialen, lekkages, aanwezigheid en werking van keerkleppen.
  • Informatie over brandveiligheid
  • Energie label laten toekennen

Holland Building Maintenance vind het belangrijk om advies te geven aan de klant als het gaat om de veiligheid van een woning te verbeteren. Op deze manier krijgt u een helder rapport na afloop als het gaat om de woningkeuring en hoe de woning er voorstaat, maar ook welke aspecten verbeterd kunnen worden. Daarnaast biedt het bedrijf gecertificeerde inspecteurs, duidelijke rapportages en advies achteraf als het gaat om een woningkeuring. Wanneer de woningkeuring als uitkomst heeft dat de woning veilig is wordt deze voorzien van de KIWA-certificaat. Hierdoor wordt de veiligheid voor de huurder en verhuurder gewaarborgd. Daarnaast vind het bedrijf het belangrijk om samen met de klanten te bepalen waar tijdens de woningkeuring extra op gelet moet worden, zo kan dit aspect toegevoegd worden.

NTA 8025

Bij Holland Building Maintenance krijgt u een NTA 8025 keuring. Hierbij kunt u een standaard controle laten uitvoeren maar ook aspecten kiezen waarop u de woning wilt beoordelen. Na deze keuring krijgen de goedgekeurde woningen een KIWA certificaat waarbij een veiligheid wordt gewaarborgd voor huurder ven voor verhuurder.

Bij deze keuring wordt gekeken naar elektrische installaties, gasinstallaties en waterinstallaties gekeken. Er zijn dus verschillende aspecten die tijdens de keuring standaard onderzocht worden. Daarnaast zullen de onafhankelijke inspecteurs ook kijken naar onveilige situaties die niet officieel zijn vastgelegd maar wellicht van groot belang kunnen zijn.

Wilt u meer weten over de NTA 8025 woningkeuring, mogelijkheden en of werkwijzen. U kunt contact op nemen met de experts die graag meer vertellen over deze onderwerpen. Daarnaast kunt u vragen over de keuring stellen wanneer u belt of contact op neemt via het contact formulier. U kunt samen met de klant kijken naar de keuring die het meest geschikt is voor uw pand en daarnaast krijgt u advies over de controles die het bedrijf kan laten uitvoeren voor uw situatie. De jarenlange ervaring die het bedrijf heeft deelt het dan ook graag met de klant. Hierbij is het veilig leven en het mogelijk maken van het veilige leven belangrijk. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn