Waar bestelden wij onze kasten op maat?

Toen mijn vriend en ik onlangs de sleutel kregen van ons nieuwe huis besloten we dat we voor diverse ruimtes kasten op maat wilden laten maken. We houden niet van standaard kasten omdat deze nooit de exacte maat hebben die wij willen, en je niet zoveel keus hebt betreft kleur en materiaal. In De Kastenmaker (dekastenmaker) vonden we de perfecte leverancier van kasten op maat. Ze hebben voor ons zowel een inloopkast op maat gemaakt, als een tv-meubel en zelfs een boekenkast voor in de studeerkamer. Al deze kasten op maat waren iets duurder dan wanneer we kant-en-klare kasten zouden hebben gekocht, maar het was het zeker waard. Ons huis bestaat uit allerlei hoekjes en we wilden dat de kasten overal precies zouden aansluiten. We houden er gewoon niet zo van als je overal van die smalle nisjes krijgt omdat een kast net te smal is voor die muur, en daar kom je toch niet onderuit met een kant-en-klare kast. Bij De Kastenmaker kun je alle typen kasten op maat laten maken, dus niet alleen een walk-in-closet, maar ook kasten voor opbergruimte in bijvoorbeeld je washok, of open kasten voor boeken en kunst in de woonkamer. Wij hebben gekozen voor een combinatie van kasten. In onze inloopkast hebben we deels deurtjes laten plaatsen, en deels open schappen. De ergste rommel kunnen we dan mooi opbergen terwijl we onze mooie kleding tentoonstellen. Ook in de woonkamer hebben we dit principe toegepast. De rommel uit het zicht, en de mooie dingen in het oog, ideaal!

De voordelen van kasten op maat

Wij hadden van tevoren niet bedacht dat we zo blij zouden zijn met onze kasten op maat. We wisten wel dat het mooi zou worden, maar dat het minstens net zo praktisch zou zijn hadden we eigenlijk nog niet bedacht. Maar als je bij De Kastenmaker kasten op maat laat maken kun je die dus precies zo indelen als je zelf wil, en daar zit hem het grote voordeel in. Want als je een inloopkast op maat wil laten maken heb je ruimte nodig voor allerlei verschillende spullen, zoals:

  • Sokken en ondergoed
  • hanggoed zoals jurken, blouses en colberts
  • Leggoed zoals t-shirts en jeans
  • Accessoires zoals tasjes, sjaals en riemen

Wij hebben eerst een overzicht gemaakt van de hoeveelheid per categorie en vervolgens aan de hand daarvan de indeling gemaakt. Dat betekende in ons geval dat we veel meer lades nodig hadden dan in standaard kasten, omdat we heel veel accessoires hebben. Deze hadden we nooit goed kunnen opbergen als we geen kasten op maat hadden laten maken.

Wat is de werkwijze van De Kastenmaker?

We zijn eerst in de showroom langsgeweest met de globale maten van onze gewenste inloopkast en tv-meubel op maat. Daar hebben we de indeling en materialen gekozen en vervolgens kwam er iemand van De Kastenmaker bij ons langs om de maten op te nemen. Daarna zijn de kasten geproduceerd en geïnstalleerd. het resultaat mag er absoluut wezen, we zijn heel blij met al onze kasten op maat en zouden De Kastenmaker zeker aanraden aan iedereen die niet houdt van standaard kasten. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn