Voedingsadvies

Ben jij ook veel bezig met eten, omdat je gezonder wilt leven of omdat je graag af wilt vallen? Dan is een professioneel voedingsadvies je beste kans van slagen! Veel mensen doen vaak maar wat als het op hun voeding aankomt. Natuurlijk weten we allemaal wel wat we absoluut niet zouden moeten doen. We zouden bijvoorbeeld niet zoveel chips moeten eten of die chocoladereep in het winkelschap laten liggen. Maar verder? Het is al lastig genoeg om de ongezondste dingen te laten liggen in de winkel, dat vergt al heel wat discipline. Natuurlijk weten we ook wel dat we meer groente en fruit zouden moeten eten, maar met een goed voedingsadvies weet je pas echt wat jij nu eigenlijk nodig hebt. Ieder lichaam is immers weer anders, net als ieder leefpatroon. Waar sommige mensen voor hun dagelijks werk bijvoorbeeld heel veel in beweging zijn, zitten anderen juist overdag op kantoor achter de computer. Waar sommige mensen veel sporten, houden anderen hier juist helemaal niet van. Daar komt bij dat je soms behoefte kunt hebben aan bepaalde voedingsstoffen vanwege een ziekte of vanwege een tekort dat je hebt gehad. In een gedegen voedingsadvies wordt er met al dit soort zaken rekening gehouden.

Voedingsadvies op maat

Een goed voedingsadvies wordt dus op maat gemaakt, wordt aangepast aan de wensen die jij hebt en aan hoe jouw dagelijks leven er uitziet. Alleen als dat gedaan wordt, kan het ook echt effect hebben. Een standaard advies dat je van internet plukt, zal dus ook nooit optimaal effectief zijn, omdat het gewoon niet is toegesneden op jouw specifieke situatie. Dat geldt als het aankomt op gezonder worden, maar het geldt al helemaal als je af wilt vallen, dan kun je helemaal heel goed een specifiek voedingsadvies voor jouw situatie gebruiken. Begin nooit aan de diëten die je in een boek vindt of online, want hier schiet je over het algemeen echt helemaal niets mee op. Natuurlijk, in het begin zul je er wel mee afvallen, dat is het punt niet. Maar het lastige is dat je een dergelijk dieet nooit vol kunt houden. Het wijkt teveel af van wat jij gewend was en na een tijdje wil jij gewoon weer gewoon kunnen eten. Met als gevolg dat je ook ‘gewoon’ aankomt. Zo zitten de moeizaam kwijtgeraakte kilo’s er echt binnen de kortste keren gewoon weer aan. Als jij echt op de lange termijn een lager gewicht wilt behouden, dan kun je het beste een professioneel voedingsadvies aanvragen dat bij jou en jouw doelen past!

Advies afgestemd op jouw doel

Wil jij een degelijk en professioneel voedingsadvies hebben? Dan kun je dit bijvoorbeeld krijgen bij praktijk Gezond West, van gewichtsconsulente en voedingsdeskundige Rhiannon Sonneveld. Hoe gaat het nu in zijn werk als jij je bij haar aanmeldt? Er zullen verschillende stappen genomen worden:

  • bijhouden van een eetdagboek
  • intakegesprek over doelen en eet- en beweeggewoontes
  • opmeten van lengte, gewicht en spiermassa

Op basis van deze gegevens, kan zij een voedingsadvies opstellen dat echt bij jou past en bij wat jij wilt bereiken. Als jij bijvoorbeeld veel kilo’s wilt verliezen, dan zul je een ander eetpatroon moeten hebben dan wanneer je vooral gezonder wilt worden. Haar advies krijg je mee naar huis en hier kun je dan zelf mee aan de slag gaan. In de vervolgconsulten wordt je gewicht weer gewogen en wordt er besproken hoe het gaat met het volgen van het voedingsadvies. Zo kan er eventueel ook iets bijgesteld worden, als dat beter past. Meer weten over de mogelijkheden die Gezond West kan bieden? Kijk dan even op GezondWest.nl, hier vind je alle gewenste informatie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn