Puppy cursus

Veel mensen die al eens een jonge hond gehad hebben, denken dat het voor hen niet meer nodig is om een Puppy cursus te volgen. Niets is echter minder waar, ieder dier is immers anders en ook jouw interactie met het beestje zal anders zijn. Omdat jij inmiddels anders in het leven staat bijvoorbeeld of omdat jullie gezinssituatie niet meer zo is als de vorige keer dat jullie een pup in huis kregen. Een Puppy cursus is dan ook aan te raden, iedere keer dat je nieuwe pups krijgt. Je leert daarmee immers zelf hoe om te gaan met dit specifieke diertje en jouw hondje leert de nodige zaken, zoals commando’s opvolgen en omgaan met andere dieren. Want dat is ook zeker een pluspunt van naar een dergelijke training gaan: er zijn ook andere baasjes met hun pups aanwezig. Hierdoor is er sprake van interactie tussen soortgenoten en dat is voor de socialisatie erg goed. Ook als je zelf denkt dat het voor jou niet nodig is om nog weer naar een dergelijke training te gaan, dat het je zelf wel lukt om jouw hondje op te voeden, dan is het volgen van een Puppy cursus dus alsnog een goed idee vanwege het sociale contact.

Puppy cursus voor sociaal dier

Als jij een Puppy cursus volgt in een groep, dan zal dit zeker leiden tot het opgroeien van jouw pup tot een sociaal dier. Dit geeft jou veel voordelen, zo zul je gemakkelijk je hond uit kunnen laten, zonder dat je steeds te maken hebt met angst en met confrontaties. Niet goed gesocialiseerde honden kunnen namelijk moeite hebben met het tegenkomen van soortgenoten. Dit leidt dan tot agressie of juist tot vluchtgedrag. Maar ook als jij wel keurig een Puppy cursus gevolgd hebt, kan jouw viervoeter toch ongewenst gedrag gaan vertonen. Hij reageert bijvoorbeeld opeens heel angstig of juist agressief naar soortgenoten. Of hij gaat in de aanval als hij op straat mensen tegenkomt. Dat is voor jouw beestje niet leuk, want hij zit dan duidelijk in de stress en weet niet hoe te reageren. En ook voor jou is het niet leuk, want de dagelijkse wandelingen zullen hiermee survivaltochten worden. Als jij dit ervaart, of je nu een Puppy cursus gevolgd hebt of niet, dan is het goed om een zogeheten BAT training te gaan doen. Hierin leer je:

  • het herkennen van de signalen van je hond
  • oefenen met een lange lijn
  • het verminderen en vermijden van stress situaties
  • survival tactieken, voor als je geen andere kant op kunt

Diverse cursussen

Als jij een BAT training wilt volgen, een Puppy cursus of nog een ander soort training voor je hond, dan kun je altijd uitstekend terecht bij Service4Dogs. Zij zijn een hondenschool en gedragscentrum en je kunt eigenlijk met alle soorten honden en met alle problemen bij hen terecht. Zij bieden zowel groepslessen aan, als privélessen en kijken daarbij altijd wat het best bij jouw specifieke situatie past. Een Puppy cursus zal bijvoorbeeld eigenlijk altijd in een groep plaatsvinden, terwijl je bij de BAT training in eerste instantie alleen zult trainen, aangezien het contact met soortgenoten juist vaak problemen oproept. Een compleet overzicht van de verschillende trainingen en cursusvormen vind je op hun website Service4Dogs.nl. Belangrijk om te weten over deze hondenschool is dat zij altijd uitgaan van het natuurlijke gedrag van de hond, zij zijn op zoek naar samenwerking tussen jou en je dier en zij willen je begeleiden om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Wil jij een Puppy cursus volgen of ben je op zoek naar een andere training voor je viervoeter, dan is Service4Dogs dus een heel goede keus! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn