Oefentoets

Als jij je voor wilt bereiden op een examen dat je af moet leggen, dan is het altijd goed om van te voren minstens één oefentoets te maken. Het voordeel hiervan is dat je op een eerlijke manier je kennis kunt testen. Natuurlijk kun je ook jezelf testen, aan de hand van briefjes die je gemaakt hebt. Maar laten we eerlijk zijn, je weet dan vooral het juiste antwoord omdat je dit zelf van tevoren al opgeschreven hebt. Hetzelfde probleem speelt op het moment dat jij iemand jou laat overhoren. Deze persoon maakt gebruik van jouw aantekeningen en stelt dus ook vragen die jij kunt verwachten en in een volgorde die jij verwacht. Met een oefentoets ligt dit natuurlijk wel even wat anders. Iemand anders heeft de vragen opgesteld en je weet daardoor dan ook niet welke kennis er exact getest zal worden. Je weet niet welke volgorde van onderwerpen je kunt verwachten en je leert op deze manier ook om te gaan met een vraagstelling die je nog niet kent. Op die manier kun je dus echt goed oefenen en daadwerkelijk testen of jij de benodigde kennis er goed in hebt zitten of niet. Dat is de reden waarom het maken van een oefentoets zo belangrijk is!

Wanneer oefentoets maken?

Wanneer is het nu het juiste moment om een oefentoets te maken? Natuurlijk is het goed om dit te doen vlak voordat je de echte test moet maken, op die manier kun je jezelf nog even goed voorbereiden en jezelf ervan vergewissen dat je alles onder controle hebt. Maar het is zeker niet verkeerd om ook al eens een dergelijke toets te maken een paar weken voor die tijd. Dan heb je immers nog de mogelijkheid om die dingen te gaan leren die er nog niet goed in bleken te zitten. Met een oefentoets moet je dus nooit wachten tot een dag van tevoren, maar het is raadzaam om dit toch al iets eerder te gaan doen. Minstens twee week van tevoren zou wel aan te raden zijn, dat geeft je vervolgens nog voldoende tijd om de nodige feitjes er alsnog in te stampen en er zo voor te zorgen dat jij echt goed voorbereid bent. Dat maakt de kans op slagen uiteindelijk echt een stuk groter! Met een oefentoets geef je jezelf dus de mogelijkheid om te controleren of jij de stof echt zo goed in je vingers hebt als je denkt of dat er nog wat bijgespijkerd moet worden!

Diverse toetsen

Waar kun je nu terecht als je een oefentoets wilt maken? Soms kan je school hier wel bij helpen, maar niet altijd zijn docenten hiertoe bereid. Wil je toch jezelf kunnen testen? Dan moet je eens naar Oefentoets.nl gaan! Hier kun je gratis diverse testen uitvoeren, bijvoorbeeld voor de vakken:

  • biologie
  • economie
  • geschiedenis
  • maatschappijwetenschappen

Niet alleen kun je voor verschillende vakken bij hen terecht, Oefentoets levert ook tests aan voor verschillende niveaus. Of je nu VMBO doet, Havo of VWO, zij bieden altijd oefenmaterialen aan. En het leuke is, je kunt hier ook zelf aan bijdragen door zelf een proefexamen op te stellen voor andere gebruikers! Als je erg goed bent in een bepaald vak, dan is dit echt een leuke manier om een zakcentje te verdienen! Niet alleen voor schoolexamens kun je overigens bij hen terecht, zij bieden ook materialen voor lagere klassen en ook voor rijexamens. Zo kun je dus ook je theorie-examen voor je rijbewijs bij hen oefenen. Als je graag wilt testen of jij alles weet wat je moet weten, dan moet je dus zeker eens een oefentoets bij hen doen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn