Mijn wekelijkse sessie in de zoutkamer

Sinds een maand of twee ga ik regelmatig naar Heemstede, waar ik in de zoutkamer van HaloClinic Nederland een halotherapie volg. Dit doe ik vanwege mijn huid. Ik heb sinds mijn tienerjaren vele problemen met mijn huid en dat is begonnen met overmatige acne. Daar ben ik gelukkig overheen gegroeid, maar sinds die tijd ben ik me er wel van bewust dat mijn huid gevoeliger is dan die van de gemiddelde medemens. Mijn huid vertoont in mijn gezicht tekenen van rosacea, ik heb enkele plaatsen waar ik last heb van eczeem en op mijn been, net boven mijn enkel, heb ik een plek waarvan mijn huisarts zegt dat het op psoriasis lijkt. Ik heb echt van alles al geprobeerd:

  • Zalfjes die ik van de huisarts kreeg
  • Dermatologisch onderzoek
  • Diverse veranderingen in mijn voeding
  • Pilletjes en crèmes

Niets hielp. Althans, niets pakte de oorzaak aan. Vrijwel altijd werd het heel even rustig op mijn huid en leek het erop dat een middel een goede uitwerking had op mijn huid. Vrijwel altijd komt daarna het probleem terug en in sommige gevallen zelfs in ergere mate. Het is niet alleen vervelend om dit soort huidproblemen te hebben, maar het is ook nog eens frustrerend om steeds maar weer iets nieuws te proberen. Ik weiger mijn leven door mijn huidproblemen te laten leiden en ik heb er dus altijd voor gekozen om nieuwe dingen te proberen. Zo ben ik op haloclinics.nl terecht gekomen waar ik over de zoutkamer heb gelezen waarin de halotherapie wordt gegeven. Ik heb wel vaker goede effecten van zout ervaren en vooral op mijn been. Als ik ergens ver weg op vakantie ben en ik krijg de kans om in de zee te zwemmen dan doe ik dat ook altijd. Het effect is dan direct merkbaar. Eerst wordt de huid rood, vervolgens lijkt het rustiger te worden en begint de huidvernieuwing. De zoutkamer in Heemstede heeft  hetzelfde effect op mijn lichaam en dat is heel erg prettig. Ik zie mezelf namelijk niet wekelijks de Noordzee inrollen om hetzelfde effect te bereiken.

De zoutkamer brengt mij tot rust

Ik ga dan wel naar de halotherapiesessies toe, maar ik zeg altijd dat ik weer even de zoutkamer in duik. De zoutkamer is ook heel letterlijk wat het is en dat maakt het voor mij lekker duidelijk. Ik kijk elke week weer uit naar mijn sessies in de zoutkamer, want altijd als ik daar ben dan kom ik helemaal tot rust. Op de een of andere manier heeft het zuiverende effect van het zout ook op mijn luchtwegen goede invloed en ik heb al eens eerder gelezen dat huidproblemen en problemen met de luchtwegen in verband staan met elkaar. Daarnaast werkt stress ook niet echt bevorderlijk voor de huid en het stress-verlichtende effect dat de sessies in de zoutkamer hebben zorgt er naar mijn idee ook voor dat mijn huid rustiger wordt. In het begin is het natuurlijk even wennen. Je ademt een soort zilte lucht in waarmee de zoutkamer wordt gevuld. Dit is iets waar je niet direct bij stil staat tot het je overkomt en daarna geef je jezelf er makkelijk aan over.

Geduld is een schone zaak

De sessies in de zoutkamer hadden even hun tijd nodig om tot uitwerking te komen. Ik kon het aan mijn huid eerder merken dan aan mijn luchtwegen, maar mijn huid was ook in eerste instantie waarom ik de sessies ben gaan bezoeken. Nu, na twee maanden, merk ik al een groot verschil. Voor mij is dit tot nu toe het best werkende middel voor mijn huid. Dat ik hierdoor ook vrijer kan ademen is daarbij mooi meegenomen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn