Meer over de vacatures voor monteur

Meer over de vacatures voor monteurvacatures om monteur te worden zijn vaak bestemd voor mannen. Althans, de vacatures voor monteur worden vaak opgevuld door mannen. Als je monteur bent, dan ben je handig, technisch, dan heb je kennis van zaken en kun je zelfstandig de boel aansluiten in huis. Dit geldt echter niet voor vrouwen, zeggen mannen. Maar is dat wel zo? Kunnen vrouwen dan geen vacatures voor monteur opvullen? Het zou toch helemaal te zot voor woorden zijn als er onderscheid wordt gemaakt tussen het denkvermogen van de vrouw en de man. Want het zijn van monteur gaat vooral om het hebben van technisch inzicht. Vanuit daaruit kan de boel worden aangesloten. Het is niet waar dat alleen mannen technisch inzicht hebben. Vrouwen kunnen net zo goed vaardig zijn in het aansluiten van apparatuur of het kunnen vinden van de technische problemen en deze vervolgens oplossen. Het is zelfs zo dat vrouwen over het algemeen preciezer werken en dat voorkomt dat er vaker een monteur over de vloer moet komen. Dus, schakel een vrouw in als monteur en het internet zal dan de komende tijd goed werken. 

vacatures monteur: wat is de verhouding man/vrouw?

Monteur worden is niet alleen een droom van jongen. Het kan wel degelijk zo zijn dat vacatures voor monteur door een vrouw worden opgevuld. vacatures voor monteur hoeven niet alleen door mannen te worden vervuld. Dan kunnen vrouwen ook laten zien dat ze wel degelijk de vacatures van monteur kunnen opvullen en mannen eigenlijk niet meer nodig zijn. Natuurlijk is dit een discussie die vooral de laatste jaren speelt, maar het blijft een belangrijk punt. Zo zou ook blijken dat vrouwen minder goed worden betaald dan mannen als het gaat om monteurswerk. Eigenlijk is dat te zot voor woorden, aangezien beide personen nagenoeg dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Nagenoeg wijst natuurlijk naar het feit dat mannen en vrouwen beide iets anders kijken naar bepaalde zaken. Niet alles is hetzelfde, we zijn niet voor niets een ander en verschillend geslacht. Maar dat man en vrouw verschillend betaald worden is absurd en zou eigenlijk in deze tijd niet meer toegestaan moeten zijn. 

Een dag uit het leven van een monteur

Wat doet de monteur eigenlijk? Dat verschilt erg. Onder andere de volgende werkzaamheden behoren tot de taken van de vacatures monteur:

  • Controleren op storingen
  • Kabels repareren 
  • Zorgen voor een werkende verbinding
  • Apparatuur in huis optimaal plaatsen
  • Vacat
Iets wat je vaak terughoort is dat monteurs alleen maar bezig zijn met het aanleggen van kabels. Dat is niet waar, om een goede verbinding in huis tot stand te kunnen laten komen is het nodig dat een aantal zaken kloppen. Namelijk de stand van de apparatuur, de monteur moet er daarnaast ook op letten dat andere apparaten mogelijk ruis in de lijn veroorzaken, dat is natuurlijk ongewenst. Al met al zijn de taken van de monteur dus erg divers. Want nog niet genoemd is, is dat monteurs van hot naar her vliegen en voor een paar uur in de week in de auto zitten. Dit is wel iets wat je leuk moet vinden en ook hier speelt de discussie wie efficiĆ«nter ben beter kan rijden. Mannen en vrouwen beide, wat ons betreft! vacatures om monteur te worden kunnen dus prima worden opgevuld door vrouwen. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn