Je wilt een voorlopig koopcontract downloaden?

Je hebt je huis verkocht, proficiat! Het eerste wat je nu moet doen is een voorlopig koopcontract opstellen. Wist je dat je daarvoor helemaal niet perse bij een jurist hoeft aan te kloppen? Je kunt dit document namelijk ook gewoon downloaden via de website van Rocket Lawyer. Bij Lees meer… hebben ze een heleboel standaard contracten en officiële documenten opgesteld, die je met een paar muisklikken kunt aanpassen aan je eigen situatie en daarna kunt downloaden. Normaal gesproken kun je onbeperkt van hun diensten gebruik maken door het nemen van een abonnement, maar als je slechts eenmalig zo’n voorlopig koopcontract nodig hebt dan kan dat ook gratis. Het zit namelijk zo: Als je bij Rocket Lawyer een abonnement afsluit om gebruik te kunnen maken van al die verschillende contracten en overeenkomsten dan krijg je eerst een gratis proefperiode. In deze proefperiode kun je uiteraard weer opzeggen en dus betaal je helemaal niets. Je hebt echter dat voorlopig koopcontract wel al gedownload. Als je vaker dit soort officiële documenten nodig hebt kun je het abonnement echter beter gewoon laten doorlopen. Het is namelijk in verhouding vele malen goedkoper om bij Rocket Lawyer een abonnement te hebben dan dat je voor elk contract of overeenkomst bij een jurist aan moet kloppen. Sommige documenten kun je op zich ook prima zelf opstellen, maar het kost wel veel tijd om uit te zoeken welke onderdelen het allemaal moet bevatten. Niet voor niets maken al veel mensen gebruik van de diensten van Rocket Lawyer. 

Een voorlopig koopcontract downloaden en uitprinten

Als je bij Rocket Lawyer dat voorlopig koopcontract wilt downloaden moet je eerst een aantal stappen doorlopen. het contract dat ze aanbieden is namelijk standaard, en deze moet worden aangepast aan jouw situatie. Je zult er jouw gegevens en die van de koper op moeten invullen, om welk perceel het gaat, etc. Ook moet er uiteraard de overeengekomen prijs op komen te staan en de manier waarop dit door de koper gefinancierd wordt. Dit document bevat standaard een bepaalde termijn waarin zowel de koper als de verkoper onder de gemaakte afspraak uit kan komen. Dat is ook waarom het een voorlopig koopcontract is en geen definitief koopcontract. Nadat het door beide partijen is ondertekend hebben jullie beiden altijd een bepaalde periode om erover na te denken en zonder opgaaf van reden onder het contract uit te komen. Dit dient uiteraard schriftelijk te gebeuren, want een mondelinge opzegging kan nooit worden bewezen.

Gratis contracten en overeenkomsten downloaden

Je kunt niet alleen voor zo’n gratis voorlopig koopcontract terecht bij Rocket Lawyer. Ze hebben namelijk nog veel meer officiële contracten en overeenkomsten in hun assortiment, zoals:

  • Een arbeidsovereenkomst
  • Een huurcontract
  • Een verwerkersovereenkomst
  • Een samenlevingscontract
  • Diverse algemene voorwaarden
  • Een geheimhoudingsverklaring

Zoals je ziet hebben ze zowel contracten voor particuliere als voor zakelijke klanten. En in beide gevallen kost het abonnement je hetzelfde. Voor de exacte prijzen kun je het beste even hun website bezoeken en klikken op het kopje ‘prijzen’. Maar vergeet niet dat je ook binnen je gratis proefperiode al dat voorlopig koopcontract kunt downloaden en daarna gewoon weer kunt opzeggen! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn