Houten regenton kopen?

Een houten regenton kopen, waarom zou je dat nu doen? Kraanwater is in Nederland zo goedkoop dat het voor velen onlogisch lijkt om geld te investeren in de aankoop van dergelijke tonnen. Toch kan het jou veel voordelen bieden en daar vertellen we hier wat meer over. Je zult dan zien dat een houten regenton kopen ook voor jou een goede keus kan zijn en dat het echt geen onlogische investering is. En waarom nu juist hout en geen kunststof? Voor veel mensen is de reden om voor dit materiaal te kiezen dat ze het er gewoon mooier uit vinden zien. Het is een natuurlijk materiaal en past daardoor qua uitstraling beter in tuinen dan kunststof.

Waarom een houten regenton kopen?

Zoals gezegd is kraanwater in Nederland erg goedkoop en het lijkt daarom geen logische keus om een ton aan te schaffen om regenwater op te vangen. Toch kiezen er steeds meer mensen voor om dit te doen. Waarom doen zij dit nu? Wat zijn de redenen om te kiezen voor een houten regenton kopen? Er kunnen verschillende redenen genoemd worden:

  • het willen terugdringen van het watergebruik met het oog op droogte
  • planten willen voeden met water dat gezonder voor ze is
  • een besparing realiseren op de eigen waterrekening

Dit zijn heel diverse redenen om te kiezen voor een houten regenton kopen en we zullen er iets dieper op in gaan. Voor veel mensen is de aanschaf van een ton allereerst een stap die voortkomt uit idealistische motieven. Zij zijn zich er van bewust dat het voor waterbedrijven steeds lastiger wordt om voldoende drinkwater te produceren en zij willen hun steentje bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. Door regenwater op te vangen, kun je jouw verbruik naar beneden krijgen. Je kunt het opgevangen regenwater immers voor verschillende doeleinden inzetten. Zo kun je er je planten mee bewateren, de auto er mee wassen of bijvoorbeeld je wc er mee doorspoelen. Een houten regenton kopen is voor hen dus in de eerste plaats een duurzame keus, een manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Verschillende opties

Maar wat ook mee kan spelen, is dat zij hun planten gezonder willen houden. In kraanwater zit onder meer veel kalk, wat voor veel planten niet goed is. Zij doen het beter op regenwater. Een houten regenton kopen kan dus ook een manier zijn om zowel tuinplanten als kamerplanten in een betere conditie te krijgen. En natuurlijk is dit eerst een investering, maar je bespaart op deze manier ook op je waterrekening en ook al gaat dat niet meteen om heel grote bedragen, uiteindelijk zul je de aankoopprijs wel terugverdienen. Helemaal nu de verwachting is dat drinkwater de komende jaren duurder zal worden. Wil jij om een van deze bovenstaande redenen ook een houten regenton kopen? Of kies je liever voor een exemplaar van kunststof? Ga dan naar regenton.nu. Zij bieden verschillende soorten regentonnen aan, van verschillende materialen en in verschillende formaten. En ook alle benodigdheden voor de installatie vind je bij hen, zoals vulautomaten, voeten en kraantjes. Zij zijn daarom hét adres als jij een houten regenton kopen wilt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn