Genieten van onze nieuwe klik pvc vloer

Een aantal maanden geleden hebben wij in onze woning een nieuwe klik pvc vloer gelegd. Het was onze eerste keer dat we zelf een pvc-vloer hebben geplaatst. Eerdere keren hadden mijn man en ik gekozen voor een simpele vinylvloer die je uit kunt rollen. Vinylvloeren hebben zeker hun voordelen. Ze zijn bijzonder voordelig en ze zijn echt makkelijk te leggen. Uit ervaring hebben we echter ook een aantal nadelen gemerkt. De vloer was niet zo degelijk als we hadden gehoopt. Zware meubels maakten deuken in de vloer en als er eens een mes op de grond viel, zat er gelijk een lelijke groef in het vinyl. Na deze ervaringen besloten we dat we toch wat meer uit wilden geven voor een vloer. Om de investering toch nog binnen ons budget te houden, waren we het er al snel over eens dat klik pvc de beste optie was voor ons. We genieten nu al meerdere maanden van onze gloednieuwe pvc-voer. Onze woning ziet er prachtig uit met de nieuwe look. Ook hebben we het leggen van de klik pvc vloer als bijzonder eenvoudig ervaren. Hieronder delen we graag onze ervaringen van aankoop tot het afwerken.

Hoe kun je klik pvc leggen?

Onze nieuwe klik pvc vloer hebben wij uitgezocht bij Lab 21. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in vloeren, met winkels verspreid over heel Nederland. Dankzij de vele locaties hadden we snel een winkel in de buurt bereikt. Hier werden we erg vriendelijk geholpen door een van de medewerkers. Het was duidelijk dat hij echt verstand van zaken had en hij hielp ons geduldig met het vinden van het juiste product. Hij informeerde ons ook over het leggen van klik pvc vloeren. Dankzij zijn vriendelijke en professionele hulp hadden we snel gevonden wat we wilden. Hoewel Lab 21 een eigen professionele legservice heeft, hebben mijn partner en ik ervoor gekozen om zelf de tegels te leggen. We houden van klussen en we hebben ook graag zelf de touwtjes in handen. We hebben er geen moment spijt van gehad dat we het klik pvc zelf hebben gelegd. Het systeem is bijzonder eenvoudig te begrijpen. Binnen korte tijd weet je al hoe je de klus aan moet pakken. Dankzij de losse tegels met kliksysteem heb je geen ander bevestigingsmateriaal nodig om de vloer te leggen. Dit scheelt een hoop gedoe. Je maakt de tegels simpelweg op maat met een stanleymes en vervolgens klik je tegel na tegel in elkaar. Dankzij het kliksysteem kun je heel vrij variƫren en heb je als resultaat een stijlvolle en originele vloer.

Is een ondervloer nodig?

De grootste uitdaging voor ons was de ondervloer die we onder het klik pvc moesten leggen. Ook dat was echter gemakkelijk en voordelig te regelen. Via Lab21.nl hebben we de juiste ondervloer kunnen vinden en dankzij tips van een medewerker wisten we goed hoe we de klus aan moesten pakken. De meningen zijn erg verdeeld of een ondervloer echt nodig is bij klik pvc. Uiteindelijk verschilt het per situatie. Heb je in jouw woning een erg ongelijke vloer of weet je dat het een vrij vochtige omgeving is? Dan is een ondervloer zeker aan te raden. Bovendien biedt het bescherming voor de pvc-vloer en ook extra isolatie. Wanneer je voor een ondervloer kiest, heb je de meest complete vloer. Wij raden Lab 21 echt aan omdat:

  • Het aanbod van vloeren erg veelzijdig en groot is
  • De medewerkers zeer vakkundig en vriendelijk zijn
  • De prijs-kwaliteitsverhouding heel goed is

Heb je ook interesse in de producten en service van Lab 21? Kijk dan gerust op de website of neem contact op voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn