Gebruik van een digitaal fotolijstje

Fotolijst - Digitaal fotolijstjeBen je op zoek naar een leuk cadeautje voor je moeder of wil je gewoon je huis wat opvrolijken? Een digitaal fotolijstje is ideaal voor elke woonkamer! Een digitaal fotolijstje past op iedere tafel en zorgt zo voor sfeer en gezelligheid in het hele huis. Bovendien vermaakt het fotolijstje al jouw gasten. Iedereen zal zich afvragen wat het verhaal is achter de foto’s die je hebt geselecteerd. Onder het genot van een fles wijn kun je elkaar vertellen over prachtige vakanties of ontroerende belevenissen. Achter elke foto zit een verhaal, met een digitaal fotolijstje wordt dit verhaal een klein beetje tastbaar. Waar moet je aan denken bij het gebruik van een digitaal fotolijstje?

  • Welke resolutie hebben de foto’s?
  • Wil ik foto’s of video’s afspelen?
  • Waarom zijn mijn foto’s niet te zien?
  • Welke grootte heb ik nodig?

Foto’s komen in verschillende resoluties en met verschillende afmetingen. Een foto komt meestal in een 4:3 verhouding, deze verhouding wordt door elk digitaal fotolijstje ondersteund. Er zijn ook foto’s en video’s die op een andere manier zijn samengesteld, bijvoorbeeld in een 16:9 verhouding. Wees maar niet bang, vrijwel alle digitale fotolijstjes ondersteunen ook deze resolutie. Probeer altijd even of de foto mooi op het scherm verschijnt, voordat je deze aan de roulatie toevoegt. Het is altijd mogelijk de foto enigszins te bewerken om ervoor te zorgen dat deze wel mooi op het beeld past. Wanneer je een digitaal fotolijstje koopt is het dus slim om rekening te houden met de verschillende afbeeldingen die je hierop wilt laten afspelen. In de tweede plaats moet je een keuze maken tussen foto’s of video’s. Niet elke fotolijst ondersteunt het afspelen van zowel foto’s als video’s in dezelfde roulatie, je zult vaak een keuze moeten maken. Foto’s geven een mooi overzicht van een bepaalde gebeurtenis, terwijl een video meestal iets persoonlijker overkomt. Aan een filmpje kun je bovendien ook muziek toevoegen. Vrijwel elk digitaal fotolijstje heeft een ingebouwde speaker, de muziek die je onder een video zet kan dus door het fotolijstje worden afgespeeld. Een leuk muziekje zorgt meestal voor een gezellige sfeer leiden, maar kan natuurlijk ook afleiden. Je hoeft bijvoorbeeld geen muziek te horen wanneer je rustig aan het werk bent aan de keukentafel. Kies daarom van te voren of je foto’s of video’s wilt gebruiken in een bepaalde situatie. Een tip voor de beginnende gebruiker: als je één lange video maakt met daarin een aantal foto’s dan is het wel mogelijk om zowel foto’s als video’s te laten zien! Het digitale fotolijstje zal denken dat het gewoon een lange video aan het afspelen is!

Digitaal fotolijstje; video niet zichtbaar!

Soms komt het voor dat een video niet zichtbaar is in een digitaal fotolijstje, waar kan dit aan liggen? Er zijn twee veelvoorkomende redenen: soms ligt dit falen aan het soort video en soms ligt dit aan de compressietechniek. Een digitaal fotolijstje kan heel veel verschillende video’s laten zien. Deze video’s kunnen allemaal gemaakt zijn op een unieke manier. Je krijgt dan een ander type video, niet elke digitale fotolijst kan elke type laten zien. Een tweede punt is zoals gezegd de compressietechniek. Een video is vaak veel kleiner gemaakt, met een mooi woord “gecomprimeerd”. Men doet dit vaak zodat de video minder ruimte in beslag neemt op de harde schuif van de computer. Ook is dit een handige techniek om video’s kwijt te kunnen op een USB stick. Een goedkope digitale fotolijst is niet altijd in staat om elke compressie weer ongedaan te maken, waardoor de video niet afgespeeld kan worden. Vaak is het product in staat om een paar compressietechnieken (codex) te begrijpen, maar meestal snapt een digitaal fotolijstje niet alles. Wanneer je dus geen video’s ziet op je digitale fotolijstje ligt dit meestal aan het type video of aan de manier waarop deze video is gecomprimeerd. Gelukkig is het mogelijk om het type van een bepaalde video-opname te veranderen. Wanneer je echter niet weet wat je doet is het niet slim hieraan te beginnen, de hele video kan dan verloren gaan. Ben je op zoek naar een leuk digitaal fotolijstje, neem dan eens een kijkje op http://www.fotolijst.info/. Op deze website vind je tientallen modellen waarvan er altijd wel eentje past in jouw woonkamer! Neem vandaag nog een kijkje.

Kies het juiste formaat

Op http://www.fotolijst.info/ vind je allerlei fotolijstjes in verschillende formaten. Kies altijd een formaat dat in jouw huis past. Een te grote lijst is eigenlijk alleen maar storend, je doet hier niemand een plezier mee. Een te klein fotolijstje valt misschien juist weer niet op, je moet een formaat kiezen dat goed past bij je inrichting. In een hele volle kamer is een grotere lijst vaak slimmer, in een lege kamer kan een elegant klein model uitkomst bieden. Op bovenstaande website heb je de keuze uit een aantal formaten, waaronder 10 inch, 15 inch, 27 inch en 48 inch. Je moet je bedenken dat een lijst van 48 inch even groot is als een moderne tv! Surf snel naar deze website voor het complete aanbod! Het is op deze website ook heel eenvoudig om contact op te nemen. Zit je nog met wat persoonlijke vragen over het formaat van de lijst of de beste lijst voor jouw huis, dan kun je deze vragen gerust stellen! Binnen enkele werkdagen krijg je een persoonlijke reactie terug, snel en gemakkelijk! Een digitaal fotolijstje brengt sfeer in huis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn