Een esta aanvragen voor Canada is een koud kunstje

Lekker goedkoop op vakantie naar Noord-Amerika? Gaat u bijvoorbeeld naar het noordelijkste land maar reist u via een luchthaven in de VS? Denk dan ook om het esta aanvragen voor Canada. Natuurlijk hebt u de eta, de naam voor de vergunning die u nodig hebt om enkele maanden in dit land te verblijven, allang aangevraagd en in huis. Hebt u de vlucht echter nog niet geboekt en vliegt u bijvoorbeeld via New York of Boston? Dat kan u vele euro’s besparen, zeker ten opzichte van een directe vlucht naar Toronto, Vancouver of elders in dit grote land. Een esta aanvragen voor Canada is dan ook noodzakelijk en dat kan snel en voordelig op onze website esta-aanvragen. Met deze website kunt u snel een esta aanvragen. Canada en zeker de Verenigde Staten zijn landen waar een strenge regelgeving geldt. Dat is ook niet zo vreemd na de vreselijke aanslagen van 11 september 2001. Die staan in ieders geheugen gegrift. Het moge nu dus wel duidelijk zijn dat een esta aanvragen voor Canada nodig is als u via de VS reist. Dat komt omdat de luchthaven en vliegvelden van de VS niet onder neutraal gebied vallen maar onder het grondgebied van dit land. Dat is uniek in de zin dat er vele landen bestaan waar u een vergelijkbaar reisdocument voor nodig hebt. Denk aan Rusland of Turkije. Maar dat u het niet hoeft aan te schaffen als u enkel op doorreis bent. Voor iedere reis via dit land geldt aldus: ga van te voren een esta aanvragen voor Canada als u via de Verenigde Staten doorreist. Dit geldt ook voor reizen naar het zuiden van de Amerika’s.

Met een esta aanvragen voor Canada kunt u niet vroeg genoeg beginnen

Er zijn diverse redenen om op tijd te beginnen met het esta aanvragen voor Canada. Bijvoorbeeld omdat het onduidelijk is of het wel direct toegekend wordt. Hebt u bijvoorbeeld een strafblad of bent u ooit, al was het maar voor een vakantie, in een land geweest dat tegenwoordig op de zwarte lijst staat, dan gaat er nog een hele procedure aan vooraf. Een gesprek met de ambassade in Amsterdam bijvoorbeeld. U wordt op diverse manieren gecheckt en het kan dus eventjes duren voordat het wordt toegekend. Wordt het afgekeurd, en dat gebeurt slechts zelden, dan kunt u altijd nog een directe vlucht boeken. Maar houdt er ook rekening mee dat er vergelijkbare procedures bestaan als u een eta wilt aanvragen. We kunnen wel stellen dat deze regelgeving omtrent de eta minder streng en selectief is dan wanneer u een esta gaat aanvragen voor Canada via de VS.

  • Vergeet niet om aan het esta aanvragen voor Canada te denken als u terugvliegt via de VS,
  • Als u met de auto of camper vanuit Canada naar de VS reist dan hebt u geen esta nodig,
  • Doorloop de online aanvraagprocedure en ontvang het snel in huis.

U hebt uiteraard ook een eta nodig voor verblijf in Canada

Hebt u hier nog vragen over? Onze site al erg veel informatie over dit onderwerp. Bij problemen of persoonlijke vragen kunt u het beste even contact met ons opnemen. We staan u namelijk graag telefonisch en per mail te woord. Er zijn vijf verschillende situaties waardoor het geweigerd kan worden. Bezoek aan bepaalde landen en een strafblad gooien bijvoorbeeld roet in het eten. Dat geldt ook voor het verkeerd invullen of als u bij uw vorige bezoek te lang in het land bent gebleven. Gelukkig kunt u dan altijd een gesprek met de ambassade aangaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn